Vizek, ízek, illatok – Borfalu a demjéni térségben

szerző kislolli 1 9080

Ugyan egyelőre nem kapott túl nagy hírverést, hogy 2016 év végén megnyitotta kapuit a Demjén Termáltó, bizony már vígan szedhetik a sátorfájukat a fürdőzni vágyók. Nem csak az újdonság ereje lehet azonban vonzó számunka, hiszen a Hévízi termáltóhoz hasonló lehetőségeket, a barlangfürdő élményével ötvözi az új strand.

Még ugyan egy-két apró simítás hátra van, de a főszezonra bizonyára készen áll majd minden a vendégek nagyobb rohamának fogadására is, hiszen a termál nem csak termál és wellness, de jelentős szabadtéri élményfürdő részleggel is rendelkezik. Így valószínűleg ez a hely lesz az év turisztikai “nagy dobása”, érdemes már akár mostanában szállást foglalni, hiszen a Demjén Termál az Egri Korona Borház és Wellness Hotelhez tartozik. Természetesen nem csak a hotel vendégei látogathatják a Demjént, azonban a hotel sem csak egy egyszerű szállás..

Boros élmények háza

A boros élményekben egyedülálló szolgáltató egység a nemzetközi és a hazai borászati életbe is komoly betekintést enged, miközben igazi minőségi borokkal szolgáltat páratlan hangulatot. Hogyha ezt összekötjük a wellness, a szaunák pihentető világával, igazi kikapcsolódásban lehet részünk.

A borok mellé természetesen az ízes- ízletes magyar konyha remekeit is érdemes bőséggel fogyasztani, hiszen a sajt válogatások jól kiegészíthetnek egy borkóstolót, de a fürdőzés és szaunázás után kell majd a valódi energiapótlás is.

Az egri borvidék, a demjéni térség borkultúrája nem véletlenül központosul a Korona Borházban, hiszen maga a borház is egy hatalmas (kétszázhetven hektáros) szőlőbirtok közepén helyezkedik el.

A gasztronómia pedig nem ér véget a boroknál, sőt inkább ott kezdődik.. és az éttermi kínálatban folytatódik, ahol a legjobb alapanyagokból készült különlegességek között kímélő és izgalmas ételeket találunk, nagy szakmai hozzáértéssel elkészítve.


Az Egri Korona Borház és Wellness Hotel akciós csomagajánlatait ide kattintva tekintheted meg!

Pihenés, csapat építés, bulizás

A hotel minden lehetőséget megad a szórakozásra és a pihenésre egyaránt, hiszen az étterem befogadóképessége mintegy kétszáz fő, így akár egy nagyobb esküvővel is elbír. A csapatépítő programok pedig szerencsére elszakadnak a hagyományos, megszokott és kissé unalmas programoktól. Céges csapatépítésre ugyanis  több szervezett megoldást is kínálnak, ezek közül az egyik legizgalmasabb a Geocaching Extra – Winecaching névre keresztelt program, amelynek keretében a résztvevő csoportok GPS-ek és geoládák segítségével tesznek egy alapos sétát a festői környezetben és oldanak meg különböző fizikai és szellemi próbákat, együtt. Ezalatt pedig garantáltan jól szórakoznak.

Azonban arról se feledkezzünk meg, hogy a demjéni térség önmagában is kikapcsolódás, hiszen egy jó bort kortyolgatva, mellé diót és  sajtot eszegetve csodálhatjuk a naplementét, a verőfényt vagy éppen tekinthetünk végig a minden irányban elterülő szőlőtőkékkel tarkított földeken.

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb