VIVA ESPANA – Harapj bele Spanyolországba

szerző Ada 5 3521

A spanyol konyha meglehetősen egyszerű, de erőteljes; nem sokat ad a kifinomult, bonyolult ízvarázslatokra. Lényege, hogy kiváló minőségű összetevőkből – friss halakból, gondosan érlelt sonkából, csodás, napon nevelt paradicsomból – némi keleti és kerti fűszer felhasználásával igazán jóízű, izgalmas ételek készüljenek.

Ha Spanyolországban jársz, akkor vétek kihagyni:
…a finom étvágygerjesztő falatokat, a tapast
…a hűsítő gazpacho-t
…a számtalan váltpzatban készülő paellát
…a churrost és a finom spanyol pudingot
…a sangriát és a finom spanyol borokat

Ha nem jársz Spanyolországban, akkor készítsd el magad!

 

Fotó: Pinterest.com
Fotó: Pinterest.com/Paella

Spanyol rizs – Paella (ejtsd: paéjja)

Ki ne hallott volna e méltán híres spanyol nemzeti ételről?

A paella egytálétel, amit fedő nélkül készítenek széles, lapos, kétfülű serpenyőben, amit keleten paellának, másutt paellerának neveznek. Az étel tulajdonképpen erről az edényről kapta a nevét. A rizst a La Mancha vidékén termesztett sáfránnyal színezik sárgára. A többi hozzávaló között lehet szárított édespaprika, olívaolaj és friss zöldségek, valamint a helyben termesztett citrom leve és egy kevés száraz fehér bor. A főzés során a rizst nem szabad keverni.
A Paella nem való egy hétköznapi vacsorának, mivel akkor lesz igazán finom, ha nagy adagban készíted el, ezért inkább tartogasd egy olyan alkalomra, amikor vendégeket hívsz a házhoz. A Paella alapjaiban ugyanolyan, de hogy milyen húsokkal készíted, az már igazán rajtad múlik. Fogyasztását illetően – hagyományosan a serpenyőből fogyasztották, ki-ki a saját kanalával. Spanyolországban ma ünnepi eledel, fogyasztása családi vagy baráti összejövetelek fénypontja.

Töltsd le a legfinomabb paella receptet >>>

  

Fotó: Pinterest.com
Fotó: Pinterest.com/Tortilla de patatas

Spanyol krumplis tojás – Tortilla de patatas

A tapasok királynője, a spanyol baráti és családi összejövetelek legkedveltebb eledele. A bárok büszkesége, a gyerekek kedvence. A nagy Ő, amire mindenkinek egyedi receptje van, sőt sokan külön serpenyőt tartanak fenn, kizárólag a tortilla sütéséhez.

Egyszerű alapanyagokból, nagyon egyszerűen elkészíthető, de természetesen itt is vannak apró részletek, melyeket érdemes tudni, ha ezt az ínyencséget akarjuk elkészíteni. A titok kétségtelenül az apró részletekben rejlik. A legfontosabb, hogy állandóan lassú tűzön kell készíteni, és a fő cél, hogy a burgonya és hagyma megpuhuljon, de ne piruljon vagy égjen meg, és véletlenül se legyen chips szerű… 


Forrás: http://szepvilagunk.weebly.com/
Forrás: http://szepvilagunk.weebly.com/Gazpacho

Gazpacho – a nyár slágerlevese

A legegyszerűbb definícióval meghatározva: paradicsom alapú zöldségleves. Ráadásul egy olyan leves, melyhez nem szükségeltetik főzőtudomány sem. Mert főzni, azt nem kell! A spanyol (andalúziai) konyha remeke, melyet hidegen illik tálalni. Az egyik legtökéletesebb étel kánikula idején. Az elkészítésekor felhasznált alapanyagok az ahány ház, annyi szokás elv alapján nagyon sokfélék lehetnek, ám a következő négy kihagyhatatlan: kenyér, ecet, olaj és .
Klasszikus andalúziai gazpacho – recept letöltése!

 

Válogass a Travelbooggie legnépszerűbb utazási és szabadidős ajánlatai közül >>>

BANNER_tb

Hozzászólás (1)

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb