Gyógynövény-völgy a Balatonnál

szerző Ila 185 7570

Egész évben nyitva tart és várja vendégeit a zánkai Gyógynövény-völgy, ahol a növények népi és tudományos felhasználásával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Hol is lehetne nyugodtabb és kellemesebb helye egy gyógynövény kertnek, mint a Balaton partján?

A zánkai Gyógynövény-völgy 2015 márciusában nyitotta meg kapuit, ahol több mint 500 növényfajjal ismerkedhetünk meg.

A majdnem 7000 négyzetméteres park egész évben nyitva tart, télen is a Balaton környékére csalogatva a látogatókat. A számtalan gyógynövény mellett érdekes programok várják a turistákat, az elkötelezett gyógynövény rajongókat és iskolás csoportokat is. Az ide látogatók megismerkedhetnek a növények népi és tudományos felhasználásával, kézműves foglalkozásokon saját gyógynövényes termékeket készíthetnek, a látogatóközpontban pedig ismeretterjesztő kisfilmeket nézhetnek.

A völgyben található vízi kert, relax-gyep és a vakok kertje még izgalmasabbá teszik az itt eltöltött időt, a teázóban pedig különleges gyógyteákat és szörpöket kóstolhatunk meg.

A park megálmodóinak célja, hogy a Balaton-felvidék gyógynövényflóráját interaktívan és élményközpontúan mutassák be a közönségnek.

Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek 10:00-16:00
Szombat-vasárnap 10:00-18:00
Főszezonban (05.01-09.30): 9-18 óráig

Jegyárak: 1 300 Ft /főtől

További részletek>>>

Fotó: Szabadonebredok.info

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb