A legek városa Európában

szerző Ada 107 4660

Barcelona nem véletlenül a világ egyik legizgalmasabb és leglátogatottabb metropolisza.

Barcelona valószínűleg sokaknak szerepel a képzeletbeli „ide mindenképpen szeretnék eljutni” kívánságlistáján, nem véletlenül. Katalónia fővárosa, Spanyolország második legnagyobb városa a világ egyik leghíresebb és legizgalmasabb metropolisza.

Forrás: Amongraf / Nemzeti Múzeum Barcelonában. Katalán Román és gótikus alkotások.
Forrás: Amongraf / Nemzeti Múzeum Barcelonában. Katalán Román és gótikus alkotásokkal.

Több ezer éves múlt helyett Barcelona a modernizmusának köszönheti egyedülállóságát: a modern várostervezés egyik legjobb iskolapéldája, a 20. századi avantgarde művészet legbátrabb szárnypróbálgatásainak helyszíne. Számos látnivalóját Gaudi és Luis Doménech i Montaner néha meghökkentő, a megszokott építészeti konvenciókat teljes mértékben elvető alkotásai adják. De a város modernizmusa nem merül ki az épületeiben: az utcalámpák, az erkélyek, és Barcelona számos más eleme is ezt a légkört erősítik.

Gaudi élete fő művének tekintette és 40 évet dolgozott a La Sagrada Familia templomon, amely néhány évvel ezelőtt Spanyolország leglátogatottabb turisztikai látványossága volt: több mint 2,3 millió turista volt rá belülről is kíváncsi.

Forrás: Voyages / La Sagrada Familia
Forrás: Voyages / La Sagrada Familia

A Güell parkban sétálva az ember könnyen érezheti magát úgy, mint Alice csodaországban: a csodálatos kidolgozású terület nem véletlenül lett az UNESCO Világörökség része.

Forrás: Pinterest / Güell Park
Forrás: Pinterest / Güell Park

Barcelonában járva feltétlenül látni kell a Font Mágica-t. A táncoló, zenélő szökőkutak ütemre változtatják színeiket és formáikat.

Forrás: Ed O'Keeffe / Font Magica, Barcelona
Forrás: Ed O’Keeffe / Font Magica, Barcelona

Napestig lehetne sorolni a barcelonai látnivalókat, de ha teheti, inkább győződjön meg a saját szemével arról, hogy a Katalónia szíve valóban rabul ejtő.

 

Harapj bele Spanyolországba! Eredeti receptekkel!

 

Ha jártál már Barcelonában, oszd meg velünk élményedet hozzászólásban, nagyon örülünk neki!

 

Ha valódi élményekre vágysz, látogass el a www.travelbooggie.hu weboldalra és válogass kedvedre a naponta frissülő utazási és szabadidős ajánlatokból!

 

 

 

 

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb