A BOLDOG szigetek

szerző Ila 131 9080

Sokféleképpen hívták már az elmúlt évezredekben a Kanári-szigeteket, amelyet egyébként nem az énekes madárról neveztek el.

Boldog-, Ember-, Fehér hegyek szigete – az elmúlt évezredekben számtalan névvel illették már a napjainkban Kanári-szigetekként emlegetett természeti képződményt. Sokak hiedelmével ellentétben azonban nem az énekes madarak, hanem a nagy kutyák (latinul Canis) után kapta a nevét, a legendák szerint ugyanis ezek az élőlények őrizték a szigeteket.

A Kanári-szigeteket ugyan arab hajósok fedezték fel a 12. században, 200 évvel később azonban már francia fennhatóság alá került. A 15. században szerezték meg a portugálok a szigeteket, akiktől végül a spanyolok vették át. A helyi lakosoknak nem volt könnyű élete: az egymást váltogató hatalmak mellett a kalózok rendszeres támadásaival is meg kellett küzdeniük.
A szigetcsoportot mindemellett olyan természeti katasztrófák is elérték, mint a vulkánkitörések, szárazságok. Mára azonban mindez a múlté, s virágzik a turizmusuk.

A Kanári-szigetek Spanyolországhoz tartoznak. Hét vulkanikus eredetű sziget, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, Hierro és Gomera alkotja.
A szigeteknek nagyon kellemes a klíma: nyáron egyáltalán nem elviselhetetlen a meleg, s télen sem csökken a hőmérséklet 20 Celsius fok alá.
Nem véletlen hát, hogy a hét fő spanyol természeti rezervátumból négy a Kanári-szigeteken található meg. Ugyancsak itt szökik az egekbe a világ harmadik legmagasabb vulkánja, a Teide. Ez utóbbi képződmény egyébként a maga 3718 méterével a legmagasabb hegycsúcs egész Spanyolországban.

Akciós utazás a Kanári-szigetekre! Látogass el a www.travelbooggie.hu/kanari-szigetek oldalra, ahol a legfrissebb akciós utazásokat gyűjtöttük össze!

5.0

Ide menj el!
BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb