Nappal szörf – éjjel parti a Kanári szigeteken – Fuerteventura

szerző Lolli 170 6110

Fuerteventura igazi amerikai filmekbe illő buliparadicsom, ami persze nem kizárólag az egyetemistáknak kiváló lehetőség, de ha a Kanári-szigeteknek ezt a részét inkább akkor válasszuk, ha lételemünk a pörgés és a buli és a pezsgés!

 

Vigyázat itt zajlik az élet! Fureteventura tengerpartja nappal szörf paradicsomként szolgál, ahol bár órákat is vehetünk, profi szörf tudással sem fogunk unatkozni. Keretként pedig a vulkáni táj, a végtelenbe nyúló hófehér homok és a bámulatos azúrkék tenger szolgál.

Azért persze a szörfözés és az aquaparkok maximális kihasználása mellett találunk nyugisabb programokat is: luxus golfpályák, a kultúrára vágyóknak pedig katedrálisok és múzeumok színesítik a program lehetőségeket. Tefia ökomúzeumában például találunk egy csillagászati kilátót is, ahonnan számos csillagképet megfigyelhetünk teljes pompájában az évszaktól függően. A Szírius, a Nagy Kutya, de még az Orion csillagképe is szépen megfigyelhető, hobbi csillagászoknak életre szóló élmény, de lánykérés helyszínéül is igazán eredeti választás. Mindezek mellett pedig a sziget építészete is bájos, a természet védelmi területek minden pozitív sajátosságával körítve.

A legforgalmasabb üdülőhely Fuerteventura szigetcsoportjából Corralejo, egykori halászfalu. Itt a kikötő nyüzsgése és a homokdűnék békés találkozása adja a hely romantikáját, élet és nyugalom egy helyen.  *Vonz a Kanári-szigetek hangulata? Kedvezményes utazási ajánlatokat ITT találsz!*
Egyébként a  pezsgő éjszakai élet mellett, Fuerteventura a naturalista strandjairól is híres, melyek gondosan elkülönülnek a hagyományos strandoktól, mégis maximálisan teret engednek a természet közeliségnek, minden tekintetben. A strandok tiszták, igényesek, a tömeg a népszerűség ellenére sem jellemző, ráadásul a közbiztonság is rendezett.

 

Lehetne még szólni a huszonkét gyönyörű tűzhányóról, vagy az Oasis állat- és növényparkról, de ezt a Kanári-szigetek valamennyi térségében megtehetjük. Ami viszont egyedülálló, hogy Fuerteventura igazi parti övezet, éjszaka beindul egy másik élet. Vadító esti fények, diszkók, klubbok és véget nem érő bulik, véget nem érő éjszakák. Manapság pedig már könnyedén elérhető úticél Fuerteventura a fiatalok számára is, hiszen kedvező áron találunk repülő jegyeket, még akár idén nyárra is. Ideje kiereszteni a gőzt, a haverokkal szörfözés, bulizás keretében, a család idősebb és fiatalabb tagjai addig kihasználhatják a sziget nyújtotta egyéb színes szórakozási lehetőségeket!

Ne maradj le! Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legjobb utazási lehetőségekről! 

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb