Fenyőméz, a természetes ásványianyag bomba

szerző Ada 85 9400

Gyönyörű napsütéses időben, a nyár elején kinek jut eszébe a téli náthás, hurutos időszak..? Pedig érdemes gondolni rá, ugyanis most van itt az ideje a fenyőméz gyártásnak!

Maga a fenyőméz inkább gyűjtő fogalom, mintsem egy fajta méz. Nem virágporból, nektárból készül, mint a klasszikus értelemben vett méz.

Mindenre! 🙂 Mindenre azért persze nem, de sok mindenre, ugyanis remek íze mellett hatalmas előnye, magas ásványianyag tartalma – a mézek között ugyanis a fenyőméznek a legmagasabb. Különlegesség pedig, hogy az allergiára hajlamosak is nyugodtan fogyaszthatják, hiszen nem virágporból készül.

Kép: Szeretetrehangoltan.blogspot.com
Kép: Szeretetrehangoltan.blogspot.com

Az ásványianyagokról bővebben

Nagy mértékben tartalmaz mangánt, foszfort gyantaanyagot és alkaloidokat, így nagyon jól alkalmazható tüdő- és légúti megbetegedés esetén, csonterősítésre, de még húgyúti panaszokra is, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása miatt.
Folsav, réz és kobalt tartalma segíti a vas beépülését a szervezetbe, így vashiány esetén is ajánlott fogyasztani, de aki szépülni akar arcpakolást is keverhet házilag belőle.

Hogyan használhatod?
A fenyőméz otthoni formájának elkészítése nagyon egyszerű és éppen aktuális. Május végén, június elején rügyeznek a fenyőfák, ilyenkor a már nagyobbacska, de még nem fás rügyeket vágjuk le a fáról. Ne egy helyről és egy fáról csak keveset, hogy ne gátoljuk a fenyőt a normál növekedésben.
Az összegyűjtött hajtásokat alaposan mossuk meg, majd terítsük szét és szárítsuk meg a napon, majd tegyük befőttes üvegbe és csurgassunk rá a kedvenc mézünkből. Ezután hagyjuk a napon állni 1-2 hónapig lezárt üvegben. Ennyi idő éppen elég lesz neki, hogy a hasznos anyagok és illóolajok kiválasztódjanak a mézünkbe. Ha eleget állt, szűrjük át másik üvegbe.

Fogyaszthatod hallal, csirkével, sajtokkal vagy gyümölcsökkel, de akár teában vagy turmixokban is, arra mindenesetre figyelj, hogy a hatóanyagok egy része hő hatására elbomlik, így semmiképp ne tedd forró ételbe, italba.

Önmagában is fogyaszthatod, napi 2 evőkanállal, így megelőzve a náthás, köhögős időszakot!

Kép: Ripost.hu
Kép: Ripost.hu

Játssz és nyerj a Travelbooggie-val >>>>>

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb