Szolnoki RepTár – Apás program

szerző Lolli 83 5590

Természetesen az apás program alatt nem gondolunk kizárólagosságra, de Apás, Nagypapás, vagy akár bátyós programnak is kiváló a Szolnoki RepTár Repülőmúzeum meglátogatása. Mert egy darabka történelem, a kisgyerekeknek mindig olyan misztikusan érdekes légiközlekedés, és persze technika, működés, gépek. Életszerű, életszagú, komoly és felnőttes mégis szórakoztató és érdekes. A rendhagyó hazai múzeumok egyik képviselője.

A repülőknek meg van a maga varázsa, akkor is ha velük utazunk, akkor is, ha a földről csodáljuk őket. Amint az első sétáink kezdetüket veszik a babakocsiban hanyatt fekve, és bámuljuk az égen kondenzcsíkot hagyó aprónak tűnő hatalmas gépmadarat, és csodáljuk. Aztán persze van aki örökké fél, amikor fel kell rá szállni, van aki pedig fel sem száll vele soha. De aki repül és nem fél, annak az első örök élmény – és jó eséllyel örök szerelem. A régi idők gépcsodáinak megismerése pedig nem csak a repülők és a repülés szerelmeseinek, de a történelem iránt érdeklődőknek is érdekes.

Monumentális helyszín, bőséges kiállítási anyag
A Reptrár mintegy négy és fél ezer  métere fedett a hatvanezer négyzetméteres teljes területből. A kiállítóhely otthont ad nyugdíjazott repülőgépeknek, sokat látott helikoptereknek és mindenféle hadtechnikai eszközöknek. De a hajtóműmodellek és repüléstörténeti kincsek otthona nagyszerű nem csupán kiállítóhely: rendezvényhelyszínként és konferencia központként is üzemel. Be is indul tőle az ember fantáziája! Különleges helyen tárgyalnál a partnerekkel, vagy megjegyezhető helyszínt akarsz az előadáshoz? Hetedik, vagy épp hetvenedik születésnaphoz keresel kellően vagány helyszínt? El tudod képzelni, mekkora siker lenne, ugye?

Mi van még a környéken?
Szolnoki lakosok kedvezményesen vásárolhatnak belépőt lakcím kártya fejében, azonban ha nem épp helyiek vagyunk, akkor is érdemes meglátogatni a kiállítást. A városban pedig akad más érdekes, izgalmas látnivaló is : évente egyszer, június második felében részesei lehetünk a tiszavirágzás során a kérészek pár pillanatnyi életének. Megismerkedhetünk a Szolnoki állatkert lakóival, akik talán éppen ősszel a legaktívabbak, hiszen már nem zavarja őket a nagy meleg, de még nem bújnak el a tél hidege elől. A Vízügyi múzeum, a Tabáni Tájház, a Tiszaligeti Sétány pedig tovább színesítik a program lehetőségeket kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb