Séta a kastélyparkban – Lássuk a három legszebbet!

szerző Lolli 5 4280

Nem kell különösebben romantikus lelkületűnek lenni ahhoz, hogy elvarázsoljon egy szép kastélypark, hiszen általában egy építészeti remekmű, és egy okosan átgondolt esztétikus kert, a természet jelenléte vesz minket körül egy-egy kastély körül sétálva. Jó program családdal, barátokkal, a kedvessel, vagy a kutyával..

Bármely évszakban szuper helyszínek, de ősszel különleges bájt adnak a sokszínű levelek, a még éppen zöldülő bokrok és az őszi puha napsugarak a kastély kerteknek. Ha pedig eleredne az eső (vagy épp a kulturális éhség duzzaszt patakokat bennünk) akkor behúzódhatunk az érdekes múzeumoknak otthont adó kastélyokba is.. Íme, a legszebbek!

Eszterházy Kastély, Fertőd

Talán a leginkább ismert és közkedvelt kastélyunk, ami csodás kerttel büszkélkedik. Magyar Versailles-nek is emlegetik, hiszen parkját Versailles kastélyparkjáról mintázták. Háromszáz hektárt foglal magába, ahol szobrok és vízesések között sétálhatunk. Bármikor érkezzünk is a fertődi kastélyhoz, pompásan formásra nyírt sövényeket fogunk magunk körül látni. A kastély se kutya! Barokk stílusban épült Esterházy Miklós tervei alapján a tizennyolcadik században. Bálok, fogadások, nagyszabású ünnepélyeknek adott otthont 120 terme. Jelenleg huszonegy terem látogatható, a kastélyparkból pedig a szimmetrikusra tervezett kovácsoltvas korláttal kísért zeneterembe vezető lépcsőt, és a díszes, szintén szimmetrikus homlokzatot csodálhatjuk séta közben.

Legjobb belföldi ajánlatainkat itt találod! 

Brunszvik-kastély, Martonvásár

Kevéssé ismert, ám szintén csodaszép 1700’as évek végén épült Brunszvik-kastély parkja is. Az épületet hetven hektáros angolpark veszi körül, aminek romantikáját egy mesterséges tó és a közepén kialakított kis sziget fokozza. A szigetre aprócska fahíd vezet, a közepén pedig Beethoven szobor áll. Különösen romantikus látvány, amihez a kastély megjelenése is sokat hozzáad. Az épület eredetileg barokk stílusban készült, azonban többször átépítésre került. Először Brunszvik Ferenc alakíttatta át klasszicista stílusúra, majd Brunszvik Géza, neogót stílust álmodott újra hozzá. Jelenleg a Beethoven Múzeumnak ad otthont a kastély, a legenda szerint szoros kapcsolat állt a zenész és a Brunszvik család között – bár csak háromszor járt a kastélyban Beethoven.

Festetics-kastély, Keszthely

Szintén az ezerhétszázas évek derekán épült a kastély, legalábbis ekkor kezdte építtetni Festetics Kristóf, ám még majd két évszázadig átépítések, hozzáépítések formálták.  Angolpark és franciakert is tartozik a kastélyhoz, ahol Festetics György bronzszobra, és egy óriási szökőkút mellett a híres oroszlános kutat is megcsodálhatjuk. A kert pedig a maga műfajában csupa izgalom: növényritkaságok, sziklakertek, kerti tó, vízesés gazdagítja a gyönyörűen karbantartott kastélyparkot. A kastély maga, hazánk egyik legnagyobb barokk épülete. Rendezvény és konferenciaközpontként üzemel, de helyet kap benne múzeum és a Magyar Borok Háza is.Utazz itthon az őszi szünetben, látogass el a www.travelbooggie.hu portálra, ahol válogatott minőségű utazási-, gasztronómiai- és szabadidős tippekkel várunk!


HIRDETÉS

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb