Hula és az élet oázisa, Hawaii szigetek

szerző Ada 120 8800

Hunyd be a szemed és képzeld ahogy kecsesen ringatod a csípőd a festői Oahu partján, lágy szellő simogatja a bőröd, beszívod a tenger sós illatát és közben Hawaii tradicionális finoman ritmusos zenéjét hallgatod.

Gyönyörű vagy! …kívül és belül!

A Hula táncban a lábak mélyen kapcsolódnak a földhöz, a csípő ringása a tenger hullámait idézi, miközben a kezek történeteket mesélnek el istenekről, emberi kapcsolatokról, történelmi eseményekről, a természetről.
A táncosok nemcsak előadják a dalokat, hanem egyben át is élik őket, valóságot teremtenek: minden figyelmüket arra irányítják, hogy megjelenítsék a virágok illatát, a szélben mozgó faleveleket, a viharos esőt vagy akár a vulkán kitörését.
A Hula táncok gyakorlati eszközt kínálnak ahhoz, hogy felfedezzük a Bennünk lévő értékeket, szépséget, harmóniát és azt másokkal megosszuk.

A Hula maga a Hawaii történelem: népművészet és költészet tánccal kifejezve.
Évszázadokon keresztül, külső hatásoktól elzárva fejlődött, amíg 1778-ban Cook kapitány és legénysége meg nem érkezett Hawaii-ra. A szigetek felfedezését követő változások a hawaii társadalomra és kultúrára is nagy hatással voltak.
Huláznál? Irány a Hawaii Hula!

Ha már a gondolatainkkal Hawaii-ra utaztunk, akkor érdemes kitérnünk a szigetek legszebb látnivalóira is!

1.) The Big Island, a kontrasztok szigete
Amíg a sziget egyik fele száraz és kopár, addig a másik felét beborítja a buja trópusi őserdő, a középső része pedig holdbéli tájhoz hasonítható.
Ha itt jársz ezt nézd meg: az ősrégi Mookini Heiau, a Rainbow vízesések, a szép strandok, a Kohala partvidék, a történelmi dolgokban gazdag Hilo város. A Big Islanden a tengervíz sok helyen nagyon tiszta, jó a búvárkodáshoz.

2.) Oahu, az egyik legkedveltebb úti cél
Bár a Hawaii lakosság 80%-a itt él, ezért zsúfolt és folyton nyüzsög a sziget. Ha romantikus, csöndes szigetre vágysz, akkor ezt a szigetet nem neked ajánljuk. Oahu jó választás lehet azoknak, akik szeretik a tengerparti városi feelinget, nyüzsgést, a sok turista attrakciót, éjszakai életet, mozgalmasságot. Inaktív vulkánok, szuper strandok, nagy szörfös élet és persze Pearl Harbor. A sziget turista infrastruktúra tekintetében a leginkább kiépített, és ettől épp olyan kommersz, tömegturistás jellegű.

3.) Maui, Hawaii második legnagyobb szigete – az egzotikus oázis
Sokan érkeznek a szigetre, hogy megtapasztalják az újjászületést, a gondtalan mindennapokat, a művészeket a természet szépsége csábítja. A véget nem érő strandjait fehér, arany, fekete, fekete-fehér vagy zöld homok borítja az ősi vulkáni tevékenységnek köszönhetően. Gyönyörű vízeséseiről, buja kertjeiről és fényűző luxusszállodáiról. A sziget szíve Közép-Maui, ahol a helyiek élnek és ahova a turisták is érkeznek.
Ha itt jársz ezt nézd meg: a Kanaha Beach Parkban találjuk, ahol a szörfösök is szívesen lovagolják a hullámokat. Meglátogathatsz egy igazi ananászültetvényt, a Maui Tropical Plantationt, ahova a belépés ingyenes. Az Iao-völgyet, a Királyok völgyét. A világ legnagyobb kialudt vulkánja, a Haleakala Maui keleti részén – a hegy lábánál számos szállás, és úszásra alkalmas strandot találhatsz. Érdemes befizetni egy hajóútra Molokini holdsarló alakú vulkanikus krátere felé.


4.) Kauai, a Hawaii szigetek legszebbje
Pompás strandok, bámulatos tájak, és nyugalmat árasztó sziget. Ha ezt a szigetet választod, biztos, hogy már érkezéskor magával ragad a táj szépsége. Az egész sziget egy óriási kert. Valódi ínyenceknek való. A sziget 30%-a érhető el közúton, és emiatt nagyon népszerűek a helikopteres túrák, ugyanis így több minden látható a szigetből.
Ha itt jársz ezt nézd meg: a sziget minden szegletét. A csodálatos vízeséseket. A Hanalei öbölt. Waimea kanyont és a Kokee State Parkot.


5.) Lanai, a “magán sziget”, a legnyugisabb sziget
Főként a golfosok kedvelt szigete. A helyiek úgy tekintenek erre a kis szigetre, hogy “az ember kimegy a kertbe”. A magán kézben lévő kicsi szigeten mindösszesen 2500 fő lakik. Nincsenek közúti lámpák. A szigeten két hotel található.

 

 

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb