TOP5 romantikus szálláshely Magyarországon, ahova el kell menned

szerző Ila 5 6770

Kettesben töltenétek egy hétvégét, amihez a legromantikusabb szálláshelyet keresitek?

Képzeld el, ahogy egy mesésen régimódi, ugyanakkor elegánsan berendezett házikó kertjében sétálgatva hirtelen megcsapja orrotokat az ismerős levendula illata. Körbe néztek a hatalmas mandulafákkal ölelt kertben, majd lassan megfordultok és elindultok a szőlőtőkék között vissza a házba. Ahogy beléptek, egyszerre ismerős érzés kerít hatalmába, olyan, mintha hazatértetek volna.

Hazai Provence

Kapolcson, a Művészetek Völgyében bukkantunk erre a bájos fogadóra, amelybe betérve azonnal átjárt bennünket a hamisítatlan provence-i életérzés. A shabby chic életstílus szinte kézzelfogható, ahogy csodáló szemeinket végig futtatjuk a kopottas pompával berendezett terem. Mintha egy francia vidéki kastélyba csöppentünk volna… A hely romantikus báját fokozza, hogy a tulajdonosok teljes egészében megőrizték az 1834-ben épült parasztházat és most ezek a száznyolcvan éves kőfalak adnak otthont a Hazai Provence Vendégháznak.

http://hazaiprovence.hu/

hazai4

hazai3

hazai2

hazai1


Catherine’s Vineyard Cottages

Aki egyszer már járt itt, az minden évben vissza akar térni. Szőlőtőkék egész sora vonul végig a birtokon, ahol hat mesés házikó várja lakóit hétről-hétre. A vendéglátás olyan kedves és házias, hogy azt se tudjuk, hová legyünk csodálatunkban, ahogy a házakba belépve is leesik az az állunk a fantasztikusan összeválogatott berendezéstől és hangulattól.

http://catherinesvineyardcottages.com/

 

cathy3

cathy2

cathy1


 


 

Babérliget Kúria

Illatos levendulabokrok és fűszernövények, megtestesült vidéki báj. Ez mind a Babérliget Kúria, amely a maga romantikus hangulatával a varázslatos Provence-ba repít minket. A roppant ízlésesen berendezett kúriaépületnek szintén több százéves története van és a belső tér kialakításánál csodásan vegyítik az antik berendezési tárgyakat a modern elemekkel. A nyugalom szigete és a kalandvágyók paradicsoma egyben.

http://www.baberliget.com/hu/index.html

babér1

babér3

babér2


Káli Art Inn

Az ország egyik legcsodálatosabb vidékén, a Káli-medencében, Köveskálon található ez a gyöngyszem. Igazi romantikus hangulattal, csodásan berendezett szobákkal és lakosztállyal, kitűnő ételekkel és számtalan program lehetőséggel várja a vendégeket.

http://www.kaliartinn.hu/

káli4

káli3

káli2

káli1


Dióliget

Ha ti is szeretnétek olykor kiszállni a mókuskerékből és kipróbálni egy nyugalmas vidéki életmódot, akkor irány Lovasberény. Olyan magas a „szerelem-faktora” ennek a több kis házikóból álló fogadónak, hogy muszáj legalább egyszer az életben eljönni ide. Szerelmes párok a Dióhéj lakban, kis családok a Zölddió Házikóban, nagyobbacska családok pedig a Diólevél Présházban tudnak feltöltődni. Ha még kirándulni is szeretnétek, közel van Tata, Sukoró, Velencei-tó is, de maga Lovasberény is megér egy jó túrát.

http://dioliget.hu/

dió1

dió2

dió3

A shabby chic nem egy stílusirányzat, sokkal inkább egy életérzés, amelyben a nyugalom, a régi idők hangulata elegyedik az eleganciával és a kényelemmel. Reméljük, ti is kedvet kaptatok, hogy eltöltsetek néhány napot ilyen mesés környezetben!

Forrás: Goodstaff

———————————————————————————————————————————————————————-

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb