Mától megvásárolhatod a Budapest-USA közvetlen járataira a repülőjegyed

szerző Ada 5 9770

2018. nyarán ismét közvetlenül – átszállás nélkül – juthatunk el a tengerentúlra. Jó pár éve már nincs összeköttetésünk New Yorkkal, ugyanis a Malév 2012. év eleji csődjét követően egyetlen járat sem pótolta ezt az útvonalat.

Jelenleg európai nagyvárosokon keresztül, akár több átszállással juthatunk el az USA kisebb-nagyobb reptereire.  Foglalásnál pedig nem csak a “jó árra” érdemes figyelnünk, hanem az átszállás közötti várakozási időre is. Igen nagy bosszúságot tud okozni, ha például egy párizsi átszállásnál nem érjük el a csatlakozó járatot.
2018. májusában azonban ettől már nem kell tartanunk, hiszen a lengyel légitársaság (LOT) beindítja Budapest-New York és Budapest-Chicago járatait. Ráadásul nem is akármilyen gép, a LOT legújabb Boeing 787-800-as Dreamlinere fogja szállítani az utasokat.
Sőt, a mai naptól már repülőjegy is vásárolható a légitársaság honlapján!

“Magyar lengyel két jó barát, együtt harcol s issza borát; és repül is…” mondta Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója.

Elmondta: ” Előrejelzéseink szerint idén Magyarország és az USA között 450 ezer utas fordul meg”
Ebből 160 ezer csak Budapest-New York útvonalon repült. Hazánkban 1700 amerikai vállalat 100 ezer munkahelyet tat fent, a két ország közötti kereskedelmi forgalom tavaly 5,5 milliárd dollárt tett ki.
2016-ban 280 ezer amerikai turista 680 ezer vendégéjt hozott. Mindkét utóbbi mutató 3 illetve 6 %-kal nőtt. A viszonylat egy ideje már a legforgalmasabb, közvetlen járattal el nem látott terület. Szíjjártó Péter, külügyminiszter szerint egyenesen gátja a gyümölcsöző amerikai-magyar kapcsolatok további fejlődésének.

2018. májusában a következő időpontokban fognak közlekedni Magyarország-USA járatai:
Budapest-New York JFK: Hétfő, csütörtök, péntek, vasárnap 11:55-kor indul. Vissza hétfőn, kedden, pénteken és szombaton 08:55-kor.
Budapest-Chicago: Kedden és szombaton indul 11:35-kor. Vissza szerdán és vasárnap közlekedik 08:55-ös érkezéssel.


A legfrissebb külföldi utazások a www.travelbooggie.hu webportálon!


BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb