Készíts olasz frissítőt házilag – Íme a legfinomabb Limoncello

szerző Ada 11 5770

Az eredetileg Dél-Olaszországból származó citromos finomság készítésének több százéves hagyománya van. Aki járt már Olaszországban egészen biztosan találkozott már az enyhén alkoholos frissítő itallal, hiszen a helyiek minden alkalommal ezt isszák – ha jókedvük van azért, ha melegük van azért, ha jól laktak azért…de az ünnepi asztalra is kerül belőle. Ám mégis az a legjobb, ha evés után kortyolgatjuk, ugyanis van egy rendkívül jó tulajdonsága; elősegíti az emésztést.

Limoncello2

A Limoncellonak számtalan változata fellelhető már. Fő alapanyagát a hatalmas gyűrött héjú Sfusato cirom adta, de természetesen bármilyen típusú citrom felhasználható alapanyagként.

A Limoncello elkészítéséhez nem kell ügyesnek lenni, elég ha oda figyelünk arra, hogy kiváló alapanyagok kerüljenek bele és legyünk elég türelmesek a kiáztatás ideje alatt. Az alapanyagokat tekintve mindössze 4 dologra lesz szükségünk- kezeletlen citromra, vízre, cukorra és alkoholra.

Itthon is kapható Sfusato citrom
Itthon is kapható Sfusato citrom

TIPP: A kezeletlen citrom esetén jobb, ha nem a vegyszerrel és viaszos citromot vásároljuk meg, hiszen a héját is felfogjuk használni.


Válogass a Travelbooggie legnépszerűbb utazási és szabadidős ajánlatai közül >>>


 

Recept
– 10 db citrom
– 1 üveg vodka (750 ml)
– 3 és fél pohár víz (200 ml)
– 3 és fél pohár cukor, esetleg az édesszájúaknak több. Használható nyírfacukor is.

Miután jó alaposan átmossuk/átkeféljük a citromot, zöldség hámozóval vágjuk le vékonyan a héját és áztassuk 4 napig a vodkában. Az áztatást követően szűrjük le és a héját dobjuk ki.
A cukrot és a vizet hevítsük egy lábasban (ne forraljuk fel!), amíg szirup nem lesz belőle, majd hűtsük vissza és adjuk hozzá a leszűrt vodkát.
Minél tovább tároljuk zárt üvegekben annál finomabb lesz az íze.

limoncello0

+1 TIPP: A Limoncello-t mindig jégbe hűtve kínáld, lehetőleg étkezés után.
Variáció: Készíts krémes Limoncello-t. Ez esetben a vizet cseréld teljes tejre és adj hozzá vaníliát.

 

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb