Játékosan Mátyás Király nyomában

szerző Ila 2 4080

Ha szuper az idő, irány a friss levegő! Nézzétek meg a 2015 nyár végén megnyílt, középkori Mátyás király játszóparkot, melyet az “Igazságos király” udvara ihletett! INGYENES!

A Mátyás Király Játszópark korábban is játszótérként üzemelt, ám korántsem ilyen fényes állapotban.

A bejárat a Halász­bás­tya jobb olda­lán található, egy függőhíd-szerű bejáraton lehet bemenni.

Az I. kerület Budavári Önkormányzat által megálmodott játszótér három tematikus részből épül fel. A bejárat mellett az “Egyszer volt Budán kutyavásár” című történet elevenedik meg, azt követi a “Kolozsvári bíró” meséje, végezetül a várbörtönbe juthatunk, ahol a gyerekek, ugyan csak rövid időre, próbára tehetik a szűk cellát és a láncokat.

A játé­kok klasszi­ku­sak, van hinta kicsik­nek és nagyob­bak­nak, csúsz­dák és homo­kozó, de ami az iga­zán nagy szám a gye­re­kek­nek, az a fal­lal körül­ölelt tér men­tén végig­hú­zódó vár. A hosszú vár alját, akárcsak a valóságban, tekervényes alagútrendszer alkotja, míg a felső szint függőhidakból és bástyákból épül fel. A tornyokat nem csupán a palota két oldalán kialakított feljárón lehet megközelíteni, az alagútrendszerből létrán is felmászhatnak a srácok. Biztonságukról a pajzsokból készült korlát gondoskodik az emeleten. A bur­ko­lat a játé­kok alatt min­den­hol gumi, a köz­tes része­ken pedig fenyő­ké­reg, ami védi a kicsiket a nagyobb sérülésektől.

A ját­szó­tér tel­je­sen ingye­ne­sen hasz­nál­ható és valóban érde­mes kipró­bálni, mert cso­da­szép, jó minő­ségű játé­kok van­nak itt, ahol a leg­ki­seb­bektől a leg­na­gyob­ba­kig min­den kor­osz­tály jól érez­heti magát.

A környezet is a legideálisabb ennek a Mátyás Király udvarát ábrázoló játszóparkok, hiszen hol is lehetne hitelesebb, mint a Budai Vár tövében?

Érdemes egy rövid sétát is tenni a Várnegyed bájos utcáiban is, és gyönyörködni a páratlan panorámában. 


További budapesti programok, események gyerekkel >>>

 

 

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb