Sajtból van a Hold a magyar streetfood egén

szerző kislolli 8 4250

Úgy tűnik, sajtból van a Hold a magyar streetfood egén, legalábbis a Király utca 53. szám alatt-fölött biztosan!
Néhány hete a Travelbooggie weboldalunkon és a Travelbooggie Facebook oldalon is mutattunk nektek egy zseniális helyet, Budapest Sajtmennyországát – a Paneert.
Kifejezetten egyedi profillal jelentek meg a magyar streetfood palettáján, rántott sajt, sajttal, sajttal, és még több sajttal. És nyugodtan állíthatjuk, hogy taroltak.

Forrás: Paneer
Forrás: Paneer

Elmentünk, megnéztük és megkóstoltuk. Az eredmény: 10/10!

Első benyomásra a hely barátságos, letisztult. Jópofa festmény díszeleg rögtön a bejárattal szemben. A kínálatot a pult fölötti ferde táblákon találjuk, ez egy kicsit nyaktörő ugyan, de a hely szűke miatt érhető.

A kiszolgálás egyenesen csúcs; a pult túloldalán őszintén kedves, lelkes, segítőkész személyzet állt rendelkezésünkre, nem volt sem mesterkélt, sem túl sok, túl nyomulós, de hanyag sem – odafigyelt, válaszolt, mosolygott – ahogyan a jó vendéglátós nagykönyvben meg van írva. Külön jól esett, hogy miután már kiléptünk az étteremből, annak dolgozója éppen szembe jött velünk a járdán, és kedves szavakkal elköszönt, tőlünk, pedig már ugye kiléptünk a fizető vendég státuszból.

Forrás: Paneer / Sem ízesítőt, sem színezéket nem tartalmaznak az ételek!
Forrás: Paneer / Sem ízesítőt, sem színezéket nem tartalmaznak az ételek!

Na de, térjünk a lényegre – milyen volt a kaja?
Kipróbáltunk egy klasszikust és egy egyedit; rántott sajtot sültkrumplival, illetve a bacon cheese burger menüt. Kifejezetten emberes adagokat kaptunk, így degeszre tömtünk magunkat ketten szűk kétezer forintból (amiben az ital is benne volt).

Forrás: Paneer / Cheese burger menü
Forrás: Paneer / Cheese burger menü

Nem csak a mennyiséggel, a minőséggel is maradéktalanul elégedettek voltunk, kívül ropogós, belül folyékony sajtocskák, minőségi alapanyagok, valódi bugronyából sütött, igazán szerencsés fűszerezéssel ellátott, és nem olajban tocsogó sültkrumpli, szóval maga a kánaán. A szendvicsre ugyan ez jellemző, ráadásul külsőre élőben még csinibb, mint a képeken.
Amivel pedig először itt találkoztunk, és „ez eddig miért nem jutott eszembe” érzéssel csaptunk tőle a homlokunkra: wasabis majonéz a sültburgonyához. Mondanom sem kell ez azóta a saját konyhánkban is rendszeresen szerepel a menüben…-köszönjük a tippet Paneer!
Ugyan nincsen olyan hatalmas választék, de kimeríti a rántottsajtozó fogalmát oda-vissza, amit sajtból enni érdemes, az azért ott van a listán.

Forrás: Paneer
Forrás: Paneer

Üdítő viszonylatban elhomályosul kicsit, de csak azért mert a kaja annyira jó volt, hogy főleg azzal voltunk elfoglalva. A sajthoz finom szörpit ittunk, a burgerhez pedig a menüben egy pohár jóféle sör foglaltatott. A barna sörös sajtkrémlevest még mindenképpen visszamegyünk megkóstolni, mert az már nem fért volna belénk ekkora adagok mellett, de egyébként is törzshely gyanús a Paneer.

Két alapvető gondolatot fogalmaztunk meg egyöntetűen az ott töltött idő alatt. Az egyik, hogy az ötletnél már csak a kivitelezés zseniálisabb. A másik, hogy szerintünk a hely borzasztó gyorsan kifogja nőni az aprócska éttermi méretet, ha ezt a színvonalat hosszútávon is tartani tudják!

Gratulálunk a Paneer csapatának!

Sajtra fel!

 

Kövess minket -► https://www.facebook.com/travelbooggie

Ha valódi élményekre vágysz, látogass el a www.travelbooggie.hu weboldalra és válogass kedvedre a naponta frissülő utazási és szabadidős ajánlatokból!

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb