Róma gyerekkel: Élményparkok

szerző Lolli 8 1070

Róma mindenkit elbűvöl! Az “Örök város” jelzőt nem csak úgy véletlenül kapta. Több olyan attrakciója van, amiért érdemes ezt a várost felkeresni, akár egy hétvégi családi kiruccanás alkalmával. Barangolhatunk a belvárosban, kerékpározhatunk, végiglátogathatjuk a helyi múzeumokat…és izgalmas pillanatokat szerezhetünk Róma legizgalmasabb élményparkjaiban!


ZooMarine vízividámpark ~20 km-re Rómától

A park felépítése nagyon jó: rengeteg állatshow, dinoszauruszpark, hullámvasút, 4D mozi, csúszdák, medencék. Egész napos kipapcsolódást ígér. Roma Pass kártyával kedvezőbb. Egyszeri belépési díj van, a parkon belül minden ingyenes.
Utazás: Rómából, a Termini mellől (Via Marsala 71.) indul egy busz reggel a parkba és ide is érkezik vissza este. A retur jegy ára 12 EUR.
Weboldal >>>


Naponta frissülő, válogatott minőségű utazási- és szabadidős tippek a www.gyerekkel.hu-n!Luneur Park
– A vidámpark Róma EUR városrészében található

A csodák kertje Róma szívében 0-12 éves gyermekek és családjaik számára. Egy park, amely számos attrakcióval; túrákkal, játékokkal, műhelyekkel és bemutatókkal várja a gyerekeket teljes szabadsággal és biztonsággal.
Belépőjegy ára 2019. május 31-ig online vásárlás esetén 19 euró.


Rainbow Magic Land – Legnagyobb szórakoztató vidámpark

Róma legnagyobb vidámparkja 38 attrakcióval, izgalmas műsorokkal várja a családokat. Zöld, kék és piros színekkel jelölik a különböző fokozatú élményeket. 100 cm-ig a park látogatása ingyenes. Online jegyvásárlás!


Parco Acquatico Hydromania – Olaszország legnagyobb vízi vidámparkja

A Hydromania Rómához közel helyezkedik el, így tömegközlekedéssel könnyen elérhető. A Hydromania nem csak a legnagyobb vízipark ebben a térségben, de az egyik legfelszereltebb is: számos medencék és csúszdák sokasága várja a felnőtteket (K2., Black Hole, Multy-Runway, Twist Braid, Toboga, Big-rives Adventure) és a gyerekeket (Baby-Toboga, Kamikaze, Kids-Lagoon), a kisebbeket a Miniclubban várják szüleik bevonásával: vízi aerobic, tánc, kincskeresés, vízi játékok, csúszda versenyek értékes díjakkal – fürdőruha, ingyenes belépés.

A Rómához közeli park 90 ezer m2 zöld területével felejthetetlen élménnyé válik mindenki számára, aki szeret szórakozni, sportolni, vagy relaxálni. Egy trópusi szigethez hasonlóan a zene és játékok oázisa wellness-el és kényelemmel. Online jegyvásárlás!

Cinecitta World – az egyik legizgalmasabb Park

A Cinecitta World Olaszország első és legnagyobb parkja, amely az egykori híres római filmgyárban forgatott filmekre összpontosít. A terület (több mint 140 hektár) a Castel Romano komplexumban található, ahol De Laurentiis az 1960-as években építette stúdióit. A park számos jellemzője: húsz látnivaló, nyolc filmkészlet, négy színház és négy tematikus étterem. A Cinecitta World minden tematikus területét úgy tervezték, hogy a látogatókat a „valóság” és a „fikció” közötti határvonalra, valamint a képek repertoárja és a filmek készítésének konkrét üzlete közötti határra vezessék. A park látogatói egy tapasztalat részévé válnak. Itt minden látogató lehet rendező, színész, könnyű technikus stb.
Az olasz film virágkorát idéző komplexumban 40 attrakció idézi fel a fiatalok számára a legendás római filmváros egykori szuperprodukcióit.
Online jegyvásárlás!

Állatparkok Rómában

Sea Life Expo akvárium az Eur-tó alatti területen lévő múzeumi komplexum és multimédiás vízi kiállítás, melyben több mint 100 halfaj ötezer példánya úszik az akvárium üvegfalai mögött. Az egymillió liter vízzel teli harminc óriásmedence a világ összes tengeréből érkező halakkal van tele. Az akvárium különlegességei a látogatókat fogadó robothalak, valamint a búvárrégészetnek dedikált szekció.

A Giardino Zoologico di Roma, vagy más néven Római Biopark, a Villa Borghese parkban található. Ez egyben Olaszország legnagyobb állatkertje . A park 42 hektár területű. Azt mondják, hogy körülbelül 1114 állatot foglal magában, amelyek 222 különböző fajból állnak. Az állatkert eredetileg 30 hektárnyi területet fedett le a park területéről, azonban 1935 óta az állatkert 17 hektárnyi területet foglal el. A Biopark számos egzotikus fát és növényt ültetett a hatalmas botanikus kertjébe. A botanikus kert az állatok természetes otthonát is szolgálja.


Parkok Rómában

A Villa Borghese Róma második legnagyobb parkja. Látnivalói az Állatkert és híres múzeumok értékes gyűjteményekkel. A Villa Borghesenek otthont adó terület 80 hektáros kiterjedésével Róma második legnagyobb parkja. Az angolparkban egy mesterséges tó is található, ahol csónakázva megpihenhetünk, és élvezhetjük az idillt két római látnivaló megtekintése közben. A csodás természeti szépségeket felvonultató parkban szép sétányok, és szobrok találhatóak. 1902-ig a Borghese család tulajdona volt, amikor is közparkká tették. A parkon, egészen a tőszomszédságában nyílt Bioparco állatkertig, aminek még saját appja is van. A parkban bújik meg a La Casina Di Rafaello játszóház egy kis könyvesbolttal kiegészítve, és a kicsik mozija, a Cinema dei Piccoli is, egy icipici mesebeli épületben.

Orto Botanico Largo Cristina di Svezia 24, 00165 Róma
Róma botanikus kertje, tizenkét hektáros parkja és mintegy 2000 négyzetméter üvegháza az egyik legnagyobb Olaszországban.

Villa Doria Pamphili – Via di S. Pancrazio, 00152 Roma RM,
Az egyik legcsodálatosabb park Rómában a Villa Doria Pamphili. A 17.századi villa parkja tökéletes búvóhely azoknak, akik elmenekülnének a turisták tömegeitől. A Villa Doria Pamphilj Róma legnagyobb parkja, a Trastervere-negyedben található. A fenyőfák és babérfák övezte parkban kevés turistával találkozhatunk, hiszen távol esik a főbb turistalátványosságoktól. A park két fő részre osztható. A keleti felét épületek, szobrok, szökőkutak népesítik be, míg a nyugati fele inkább természetközeli, sokszínű növény és állatvilággal. A villán kívül a parkban több más jelentős építészeti emlék is található, így például a Villa Vecchia, avagy az “öreg villa”, amely már 1630 előtt is létezett, illetve a család 19. században épült személyes kápolnája.Villa Ada (Via Salaria). A Villa Ada parkban erdő, vadkacsás tó és szép zöldgyep is van. A rómaiak egyik kedvenc pihenőhelye. A gyerekek biciklizhetnek, görkorcsolyázhatnak, és van nyilvános játszótér is csúszdával, hintákkal stb. Tanösvényeken megismerhetik a park növény- és állatvilágát, a tudnivalókról táblák adnak tájékoztatást. Piknikezni is lehet, vannak asztalok és padok.


Olvasd el kapcsolódó cikkünket:
Minden út Rómába vezet #gyerekkel is!


BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb