Az Atlanti-óceán kincsei: Kanári-szigetek

szerző Ada 1 6960

A Kanári-szigetek egyre népszerűbb célpontja a külföldi utazásoknak, hiszen csodálatos tengerpartja és nemzeti parkjai és tűzhányói igazi különlegességet jelentenek. Másrészt egy olyan sziget csoport bár Spanyolországhoz tartozik, Marokkóhoz is közel esik, így mindkét irányból viszonylag könnyen megközelíthető.

A szigetek összesen 7,5 ezer négyzetkilométeren terülnek el, és 7 nagy illetve több kisebb szigetből állnak. Közigazgatásilag pedig két csoporthoz tartoznak: Santa Cruz de Tenerife és Las Palmas-hoz.


Utazz a Kanári-szigetekre BOMBA ÁRON!


A szigetek mind vulkánok csúcsai, vulkanikus kőzetből állnak és igen magasra nyúlnak, Tenerife szigetén található például Spanyolország legmagasabb pontja is, Pico de Teide – a maga  3718 méteres magasságával.

Na nem kell megijedni, szunnyadó vulkánokról beszélünk, a La Palma déli részén fekvő Volcán de Teneguía például a nyolcvanas évek elején tört ki utoljára. A lávamezőn sétálva még érezni a a talajból sugárzó meleget.

Teide

A szigetvilág állat és növényvilág is gyönyörű – és gasztronómiai szempontból is igen vonzó – többek közt babér erdő, banánfák, dohány és avokádó borítja a tájat. És ha már az étkezés szóba került, ne feledkezzünk meg róla, hogy a  tenger gyümölcseinek bőséges tárházát istenien elkészítve kóstolhatjuk végig a Puerto De Mogan kikötője környékén fekvő éttermek teraszán, hófehérre meszelt házak és a tengeren ringó jachtok között.

Állat világ szempontjából a leginkább jellegzetes talán a különböző pintyek jelenléte, melyeknek neve is árulkodó: például Kanári erdei pinty, palmai erdei pinty.

Kanári erdei pinty

 

A Cofete Beach híressége pedig, hogy innen engedik nyaranta szabadon a tengeri teknősöket, akik a Morro Jable Wharf mellei menhelyen kelnek ki. A menhely egyébként látogatható is, ide is érdemes egy utat szerveznünk, így a helyi állatokkal és az állatvédelemmel is megismerkedhetünk.

Persze ne hagyjuk szó nélkül a legvonzóbb pontját sem a helyi turisztikának: azúrkék tenger, a vámmentes boltok, világhírű gyógyfürdő és a neoklasszicista építkezés remekei egyaránt jó környezetet teremtenek a pihenéshez.

A tengerpartja, mindamellett, hogy tavaszi hangulatot áraszt növényzetével, Tenerifén például homokos. Na nem a természetnek köszönhetően, hanem annak ellenére, hiszen a tenger hullámverése rendszerint elhordja a homokot a sziget partjairól, és ezt Nyugat-Afrikából nagy hajókon érkező homokkal pótolják újra és újra.

Tenerife

Ha a legszebbre vágysz..

Bakancslistára is mindenképp jegyzendő, de egy lánykérésnek is varázslatos hangulatot ad a Fuerteventura homokos partjáról megcsodált naplemente. Végtelen hosszú tengerparton a puha homokban sétálva ámulhatsz, milyen szép is, amikor az azúrkék tenger fölött a Nap ereszkedni kezd, és narancsszínnel vonja be a teljes látóhatárt. Egyszerűen kihagyhatatlan és felejthetetlen pillanat. Csak különleges emberrel menj, hiszen erre örök életetekben emlékezni fogtok.

Fuertenevtura

Gyerekkel vagy? Kövesd a Gyerekkel.hu Facebook oldalunkat vagy csatlakozz a Gyerekkel.hu zárt Facebook csoportunkhoz!


Naponta frissülő utazási-, gasztronómiai- és szabadidős ötletek a www.travelbooggie.hu portálon!


BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb