Egyszerű és ellenállhatatlan bögrés barackos pite

szerző Ada 17 0500

A nyár második felében a zöldséges piacok pultjai roskadoznak a messziről illatozó mosolygós barackoktól. Nem véletlenül, hiszen a barack az egyik legfűszeresebb, legaromásabb és egyik legegészségesebb gyümölcs. Magas a C-vitamin, a béta-karotin és a rosttartalma emellett nagyon magas (85%) víztartalmának köszönhetően hidratál és méregtelenít.

A barack a nyár slágere, imádjuk az ebből készített lekvárt, süteményeket a friss smoothie-kat.

A barackos pite két ellenállhatatlan alkotórésze a kellemes állagú tészta és a mennyei ízű gyümölcs. Íme egy ínycsiklandó, ellenállhatatlan és egyszerű bögrés sárgabarackos pite!

Hozzávalók: 2 és 1/2 bögre liszt, 1 bögre cukor + a szóráshoz, 4 dl tejföl, 4 tojás, 3/4 bögre olaj, 60 dkg barack, 1 csomag sütőpor
Elkészítés: Egy tálba mérd ki a hozzávalókat – két és fél decis bögrével – a barack kivételével, majd dolgozd össze az egészet jó alaposan. Ha ezzel megvagy, tedd félre egy kicsit. A barackokat mosd meg jó alaposan, vágd őket félbe, a magokat távolítsd el. Végy elő egy kerek sütőformát, béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele az összekevert masszát. A félbevágott barackokat – negyedelheted is őket – helyezd el szépen a tészta tetején, majd szórd meg az egészet cukorral. Ha mindezzel megvagy, melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és told be a süteményt. Nagyjából fél óra alatt készre sül, és már fogyaszthatod is.

Jó étvágyat kívánunk!

Játssz velünk és nyerj akár havonta értékes nyereményeket >>>>>

 

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb