Bozsok és a Malomporta

szerző kislolli 3 2070

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy aprócska erdőszéli falu és volt a falu szélén, egy vízimalom. Valahogy így kezdődött a mese, aztán kiderült, hogy a mese nem mese, hanem maga a valóság.

A béke hangulata, a patak csobogása, a madarak trillázása és a rég nem működő vízimalom igazán különlegessé varázsolta a bozsoki mesevilágot. Később azonban szerető kezekkel és szakemberekkel átölelték a malmot és új életet adtak neki: csináltak belőle egy helyes kis falusi turizmusra emlékeztető mégis elegáns és modern vendégházat.

DSC_3012fin
Forrás: http://www.malomporta.hu/

Azt hiszem, ha másik évszakban jutott volna eszünkbe megnézni, akkor is a tavaszt, vagy a nyarat juttatná eszünkbe Bozsok és a Malomporta, olyan friss, olyan üde légkör sugárzik a sűrű zöld gyepből, a már-már giccsesen romantikával csobogó kis patakból, a fölötte ívelő fa hídból és a porta letisztult meleg színeiből és fa berendezéséből… és minden másból is. Ilyen érzése általában Erdélyben van az embernek: mintha véletlenül egy mesébe tévedtünk volna.

DSC_3172fin
Forrás: http://www.malomporta.hu/

Mitől olyan különleges a bozsoki Malomporta?
Jó néhány hetet eltudnánk pihengetni akár mozdulatlanul is ilyen környezetben, de ha mozgalmasabb dolgokra vágyunk, akkor sincs gond, mert a bozsoki meseország, eléd tárja amit szemed-szád kíván.
Kék túra útvonalon túrázni, lovagolni, wellnessezni, nyílt vízen strandolni, síelni biokertészkedni, szőlőt gondozni programok keretében viszonylag kevésszer van alkalmunk egyetlen helyen.

MALOM-vegyes-képek-045

A programok (még a felsoroltnál is szélesebb körű) sokszínűsége ellenére, számunkra mégis a legvonzóbb a rengeteg különleges gasztronomiai program: Langallósütést, zakuszka készítést, fűszer -és gyógynövények feldolgozását, hagyományos kenyérsütést, és még egy csomó mindent kipróbálhatunk, amit egyébként majdnem biztos, hogy nem tennénk.

joszag_major1

Mese-mese mátka, pillangó s madárka, aki nem hiszi, járjon utána!:)

Forrás: http://www.malomporta.hu/hu/

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb