A Tisza-tó strandjai

szerző Ada 2 5640

Általánosságban elmondható, hogy a Tisza-tavi strandok ideálisak a kisgyerekesek számára is, de néhány partszakasz még a jók közül is kiemelkedik.

Akik a fürdőzést, strandolást helyezik előtérbe, a Tisza-tó körül szabad és fizető strandokat is találnak, ahol a gyerekek vidáman fürdőzhetnek a lassan mélyülő tóban. Ezeken a strandokon homokos öblöket alakítottak ki, ahol az aprónép önfeledten pancsolhat, sarazhat, homokozhat; a szülők pedig felváltva napozhatnak, úszhatnak kedvük szerint.

 

1. Abádszalók, Tisza-tó Strand

Ez a sokak által kedvelt Tisza -tavi üdülőhely a mozgalmas vízparti üdülések helyszíne, a vízi sportok paradicsoma. A közel kilométeres strandon ligetes és napos részek váltják egymást. A kisgyermekkel érkezőket lassan mélyülő homokos öböl várja.

Pezsgő a strandi élet, beach hangulat, disco-k, koncertek, élmény-gazdag programok váltják egymást. A vízi sportok fellegvára. Bérelhető: vizibanán, jet-ski, motorcsónak, SUP, és kenu, kipróbálhatod a vízi ejtőernyőzést, a vízisít, a wakesurf-öt.

Bőséges nyári program, igazi színes kavalkád teszi hangulatossá e partszakaszt.
A strand és közeli parkolók is fizetősek.
Cím: 5241 Abádszalók, Strand út 3.  
Földrajzi koordináták: É 47° 28′ 53″, K 20° 35′ 19″

2.Szabadvizű Strand és Kemping, Kisköre

A Kiskörei Strand sajátossága, hogy a strand itt van legközelebb a folyó medréhez, így a nyári hőségben szinte a Tiszában lubickolhat a hűsölni vágyó látogató. Itt az aktívabb pihenést előnyben részesítők is megtalálhatják számításukat. Többek között csúszda, motorcsónak, banán, gömbi, kajak-kenu, jet-ski, úszás, strandfoci pálya és szabadtéri mozi szerepel az ajánlatok között.
Több vendéglátóhely gondoskodik a test táplálásáról és minden hét végén lehet válogatni az itt szervezett rendezvényekből.

kiskore_str_juhasz_jozsef.jpg
Akadálymentesített: igen

Cím: 3384 Kisköre, Strand sétány 
Földrajzi koordináták: É 47° 30′ 21″, K 20° 31′ 21″

3.Szabadstrand Tiszanána-Dinnyéshát

A Dinnyésháti- Álompart“-on virágágyások, napozó szigetek, ligetes hűsölők teszik hangulatossá és nem mindennapivá az ide érkezők nyaralását.
A Tisza-tó körüli strandok közül a legfiatalabb,  a falutól távol eső üdülőterület mellett található a strand-, és csónakkikötő együttes. Közvetlenül az élő Tisza mellett fekszik, gyönyörű, festői környezetben.
Étterem és büfé is található itt.
Strand a természet vadregényes látványával varázsolja el a turistát.

Cím: 3385 Tiszanána, Dinnyéshát 
Földrajzi koordináták: É 47° 31′ 3″, K 20° 34′ 25″

 

4.Szabadstrand Poroszló

A Poroszló melletti strand  természetközeli élményeket nyújt mindazoknak, akik pihenésük helyszínéül a Tisza-tavat választják. Ha a napozást és fürdőzést még színesebbé szeretnék varázsolni, érdemes csónakot bérelni és egy vagy akár több órás csónaktúrára indulni a szomszédos Tisza-tavi Madárrezervátumba, mely a Hortobágyi Nemzeti Park részeként a Világörökség része.

poroszlo2_delfin_kik.jpg
A parton árnyas fák tövében hűsölhetnek azok, akik megunták a tűző nap melegét. A lassan mélyülő víz kisgyermekes családok számára is ideális hely. A sekély rész hamar átmelegszik, kellemes hőmérsékletet kínálva a strandoláshoz. A közelben csónakkikötő, étterem, kemping található. A strand és a közvetlenül mellette található parkoló szintén ingyenes.

poroszlo_delfin_kik.jpg

A Poroszlói szabad strand kiváló pihenési és szórakozási lehetőséget nyújt az ide érkező, nyugalmat kedvelő családoknak. A strandon vízibicikli, kajak, kenu bérlésére is nyílik lehetőség. A sportot kedvelők a homokos focipályán hódolhatnak szenvedélyüknek.

Cím: 3388 Poroszló, Tisza-tó 
Földrajzi koordináták: É 47° 39′ 3″, K 20° 39′ 11″

5.Szabadstrand Tiszafüred

Tiszafüred szabad strandja szintén ideális hely a kisgyermekes családok részére is, hiszen lassan mélyülő, gyorsan felmelegedő vize kiváló kikapcsolódási helyszínt biztosít mindenki számára. A strand vízminősége évek óta ugyanúgy, mint a tó többi strandjáé, kiváló.

tfured_szabadstrand_ewk_apartman.jpg

A strand és környéke, a Halas-tér színes programok otthona .

A parton éttermek, vízi sporteszköz kölcsönző áll a vendégek szolgálatára, úgy mint a közeli csónakkikötők és kempingek.
A strandolás és parkolás ingyenes.

Cím: 5350 Tiszafüred, Halas tér

6. Sarudi Strand

Kedvelt szabadvízi strand  a Tisza-tó nyugati partszakaszának közepén. Mindössze néhány nádfal választja el a több négyzetkilométer nagyságú Sarudi- medencétől, mely kitűnő lehetőséget biztosít szörfözésre, vitorlázásra.

A közelben csónakkikötő, vendéglátóhelyek, kemping található. Vízi sport eszközök bérelhetők.
A Sarudi-medence strandját talán azok élvezik a legjobban, akiknek valamely családtagja szeret horgászni, hiszen változatos horgászvizek vannak a közelben.

Itt találod az Aquaglide vizijátszóteret, a trambulinpartot is!

Programok, látnivalók a Tisza-tónál!

 TIPP!   A jó nyaraláshoz válassz szuper kiindulópontnak kiváló szállást! Mi ezt ajánljuk>>>


Prémium külföldi családi utazások – akár egyedi igényekre szabva!

Kövess minket Facebook oldalunkon vagy csatlakozz VIP Facebook csoportunkhoz!
Prémium külföldi családi utazások – akár egyedi igényekre szabva!

Kövess minket Facebook oldalunkon vagy csatlakozz VIP Facebook csoportunkhoz!

 

Fotó: Barabás Andrea, Riviéra Vízisport, MTI,Kiskörei Strand, Juhász József, Pállai Fotó, Delfin Kikötő, Delfin Kikötő, EWK Apartman, Eurostrand
Forrás: gyereatiszatora-blog.hu

BANNER_tb
BANNER_tb