A gyönyörű szomszéd – Ausztria

szerző Lolli 3 3010

Ha egy kicsit átcsöppennénk egy idegen országba, szép helyekre vágyunk, de nem mennénk messzire, érdemes a nyugati szomszédainkat meglátogatni.  Ausztria megannyi gyönyörű hellyel, érdekességgel, látnivalóval várja az utazókat, ráadásul könnyedén elérhető autóval, vagy akár tömegközlekedéssel (vonattal, busszal) is. Szakadjunk egy kicsit el Bécstől, vonatkoztassunk el Burgenlandtól és fedezzük fel, mit rejt még az ország..

Mert bár itt van lassan az ideje a Bécsi Adventi vásárlátogatás  tervezgetésének is, de hogy ezen kívül se maradjatok tanácstalanok a határ túloldalára érve, összegyűjtöttük a legérdekesebb látnivalókat. Fel a túracipőt, a túrakabátot – és a túra ékszert! 

Eisriesenwelt jégbarlang

Salzburgtól nem messze a Tennen-hegység gyomrában található a világ egyik legnagyobb jégbarlangja. Látogatása során nagyjából 130 métert teszünk meg lefelé, kb. másfél óra alatt. A bejárathoz felvonó visz, belül fagypont körüli időjárásra számíthatunk és a természet döbbenetesen látványos, csúszós csodájára.

Európa többi rejtett kincse is érdekel? Kattints ide, és olvass például Szerbiáról! 

 

Hallstatt

A mindössze egyetlen főutcából álló városka Ausztria egyik legszebb helye, ezért jelentős a látogatottsága is. Itt található a világ egyik legöregebb sóbányája, 7000 évvel ez előtt is már ott volt. Azonban nem ez az egyetlen érdekesség a városban: a Csontház is nagy látogatottságnak örvend. Ugyanis a város annyira apró, hogy egy idő után kinőtte a saját temetőjét, így a régebbi sírok felszámolásra kerültek. A koponyákat azonban névvel ellátva megőrizték és a csontházban gyűjtötték össze.  Halloween napja körül még inkább hátborzongató, izgalmas élmény a Csontházba tett látogatás..!

 

Swarovski Kristályvilág

Ugyan nem a természet alkotása, de kétség kívül egyedi az André Heller tervezte krisztálybarlang. Természetesen a csillogás uralja a barlangot, amivel már beléptünkkor szembesülhetünk, hiszen egy hatalmas, majdnem ötven méter széles pompás csillár világítja be a teret. A barlang bejárata egy vizet okádó óriás, mely kívül barátságosan fűvel borított, bentebb sétálva pedig sötét terekben jól érvényesülő drágakövekkel kényeztethetjük a vizuális érzékeinket.

Grüner See- Zöld-tó
A Hochschwab-hegy lábánál elterülő tó különleges mélyzöld színével vonzza magához a búvárokat. Hóolvadás idején tíz méteres mélységbe is merülhetünk, és megfagyott virágokat, fákat nézegethetünk lubickolás közben. Ha pedig elfáradtunk, leülhetünk egy,  az áradás miatt szintén víz alatt lévő padra is. A környék csodálatos, ezért túrázóknak, bicikliseknek is ideális úti cél, akkor is, ha nem szeretnének víz alá merülni, csak a fenyőerdők és hegyek bájos vonala között sétálni egy kellemeset. Ősszel azonban nem láthatjuk teljes pompájában: a tó szinte teljesen eltűnik ilyenkor, tavasszal viszont – mint minden – új életre kél ezért érdemes akár többször is visszatérni.

Itt megtalálod a legjobb európai utazási ajánlatainkat! 

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb