12 legjobb gyerekbarát strand a Balatonon

szerző Ada 75 3580

Manapság nagyon sok strand hirdeti magát gyerekbarátnak, de valójában nem mondhatni annak. De mitől is gyerekbarát egy strand? Mire figyeljünk, ha gyerekbarát strandot keresünk? Elsősorban legyen tiszta a környezet, legyen füves és árnyékos része, ahol a babák és a gyerekek tudnak pihenni. Érdemes arra is odafigyelni, hogy milyen messze van a mellékhelyiség és van-e benne pelenkázó esetleg baba-mama szoba. Mennyire sekély és lassan mélyülő a víz. Jó esetben legyen homokos a partja. legyen a közelben játszótér, büfé…

 


Néhányat ajánlunk ezek közül, a teljesség igénye nélkül.

Gyenesdiás – Diási Játékstrand
A Diási Játékstrand a Balaton egyik legszebb és legaktívabb strandja, ahol gyerekbarát szolgáltatások, szórakoztató animációs programok ígérnek örömteli pillanatokat. Gyerkőcöknek: játszótér, Balaton élővilágával kapcsolatos foglalkoztató tábla, óriáscsúszdán egy ingyenes csúszás (a gyerekjegy mellé), természetes gyerekpancsoló mediterrán hangulatban, animátorok szervezésében játékos programok, sportversenyek, mini-diszkó, stb. A strandon találkozhatnak a vendégek kicsik-és nagyok kedvencével, Bala Tonival, a település kabalafigurájával.

Diási Játékstrand Forrás: csodalatosbalaton.hu
Siófok – Family Beach
Siófokon, a centrumtól 5 km-re, Szabadifürdő és Balatonvilágos között található a kellemes pihenést nyújtó Sóstó. Ez az üdülőfalu mind a fiataloknak, mind a családosoknak nagyszerű kikapcsolódást biztosít. Nappal a lehűlést a tó vize, a folyamatos szórakozást pedig a strand személyzete biztosítja. Számos sport és szórakozási lehetőség biztosít élményekben gazdag, gondtalan kikapcsolódást a család minden tagjának. Az aktívan pihenőket röplabda-, lábtengó pálya, illetve ping-pong asztal, a kisgyermekeket pedig óriáscsúszda, játszótér, homokozó, légvár és mini gokart pálya várja. A közel 1 hektáron elterülő Family Beach 2003-ban elnyerte a német ADAC minősítést, melyet a Balaton legtisztább és legszebb strandjának ítélnek oda. A vezetőség azóta minden erejével a színvonal megtartásán fáradozik.

Family Beach

 

Balatonfüred Kisfaludy strand
A partszakaszt itt vastag homokréteggel töltötték fel a gyerekek örömére. A közelében: sportpálya, 2 játszótér, animáció, ingyenesen látogatható gyermek úszó- és pancsoló medencék 3 élmény elemmel, ingyenes WIFI, strandkönyvtár, baba-mama szoba, mellékhelyiség, zuhanyzó, éttermek.
Az északi Balaton-part legnagyobb szórakoztató strandja. Tágas, ingyenes parkolója, alacsony belépőjegy árai segítik az olcsó, de igényes pihenést keresőket. Kedvezmények: délutáni kedvezmény -50%, gyermekkedvezmény és nagycsaládos kedvezmény.

Kisfaludy strand Balatonfüred Forrás: strand.hu

Balatonfüredi Esterházy strand
A Tagore sétány keleti részén helyezkedik el. Parkosított füves területtel várja a gyerekeket, akiknek élményfürdő és kézműves foglalkozások is vannak. Itt is található egy strandkönyvtár, ahonnan ingyenesen lehet kölcsönözni könyveket. A közel 30 000 m²-es területen a látogatók kiélvezhetik az ingyenes wifi, a díjmentesen használható vizicsúszda és a 3 játszótér előnyeit. A 450 méteres partszakasszal rendelkező strandon belül – külön belépőért – működik egy élményfürdő is, ahol egy nagyjából fél méteres vízmélységű gyerekmedence és egy 90-140 cm mély felnőtt élménymedence is vár ránk, mindegyikben egy-egy csúszdával. A számtalan büfé, kisbolt és strandárus mellett a Balaton vizén is ehetünk étteremben, egy hosszú móló végén kialakított vendéglőben.
Esterházy stand Balatonfüred Forrás: strand.hu

Balatoni szálláshelyek, programok a www.travelbooggie.hu/Balaton weboldalon!


Szigliget sok mindennel büszkélkedhet, egyike a strand: jól érezhetik itt magukat a gyermekekkel érkező családok, hiszen sekély, homokos partszakasz van kialakítva számukra, játszótérrel. Napos és árnyékos részek egyaránt vannak a strand területén, ahogy természetesen étterem, salátabár, élelmiszerbolt. A kényelmesebb pihenésre vágyók napozóágyakat kölcsönözhetnek. A vízi sportokat kedvelők vízibiciklit, egyéb eszközöket bérelhetnek. A strand területén újonnan épült, színvonalas öltözők, kabinok, zuhanyzók, WC-k állnak a vendégek rendelkezésére.

Szigligeti strand Forrás: Balcsi.net
Balatonlelle – Napfény strand
Az egyik legkedveltebb strand, mely tengerparti hangulatot idéz. A Balaton déli partja alapvetően szerencsés választás a gyerekes családok számára, hiszen a víz sehol sem mély, a part mentén szinte bárhol akad egy homokozó és egy mászóka, a fák pedig elég sűrűn állnak ahhoz, hogy egy zsúfolt napon is találjunk árnyékos helyet. A balatonlellei Napfény strand partvonalát homokkal töltötték fel, már csak ezért is ideális a gyerekkel érkezőknek. Ráadásul nemcsak a Balatonban lehet fürödni, hanem három élménymedencében is, amelyek közül az egyiket kifejezetten a gyerekek számára terveztek.
Fonyód – Sándortelepi Panoráma Strand
A fonyódi strand az utóbbi években teljesen megújult: játszóterek, sétányok, közösségi épületek lettek kialakítva. A víz sekély, család- és bababarát, sok játéklehetőséggel (csúszdák, várak, kalózhajós-vizes játszótér). A part egy részén homokos plázst alakítottak ki. Érdekessége, hogy 3 kisebb napozószigetet is található a strandon. A vizes élményjátszótér pedig a kisgyermekes családok kedvence… Aki árnyékot szeretne annak sietnie kell, ebből ugyanis egyelőre nem sok van a strandon. A vízmélység kisgyermekek fürdésére is alkalmas. A fonyódi strand akadálymentes fürdőhely.
Fónyódi Panoráma strand Forrás: balcsi.net

Balatonszemesi Élményfürdő és Berzsenyi szabad strand
A Gyermekbarát élményfürdő, melegített vízzel, különleges szórakozási lehetőségekkel, uszoda fürdőmesteri felügyelettel várja a családokat.
A strand területén éttermi- és büfé szolgáltatást biztosít a NAPSUGÁR Étterem. További két büfé található még a strandon, mely a strand nyugati végében egymás szomszédságában található. A két kölcsönző, ugráló vár, trambulin, henna tetkó készítés.

Balatonszemesi strand Forrás: balcsi.net


Alsóörsi strand
Könnyen bele lehet szeretni az ízlésesen kialakított, mediterrán stílusú, homokos öbölbe, ahol a kicsik, nagyok óriási homokvárat építhetnek. De nagy vonzereje az északi parton található Alsóörsi strandnak a hatalmas zöldfelület is, ahol egész nap szívesen kószálhatunk mezítláb a lurkókkal kézen fogva. Természetesen van játszótér is, ahol kiengedhetik a gyerekek a fáradt gőzt. A víz kiemelkedően tiszta, az ételek jó, az árak átlagosak. Igazi gyerekparadicsom.

Alsóörsi strand – Forrás: balatonriviera.hu

 

Keszthely – Helikon strand
A Helikon strand zöldterülete 19 ezer négyzetméter, ahol egyaránt találni napos és árnyékos részeket. A kisebb gyerekeknek homokos gyereköböl kínál kellemes és biztonságos játéklehetőséget. A strand medrét a 2013-as szezon előtt iszaptalanították és felhomokozták. Sportolási, mozgási lehetőségként egy homokos röplabdapálya, sakk, egy homokos focipálya, a kisebbeknek pedig egy játszótér is a rendelkezésükre áll. A parkolás ingyenes a strand előtt és mellett is.

Helikon strand Forrás: west-balaton.hu


Badacsonytomaj

A badacsonytomaji partszakasz azoknak fog igazán tetszeni, akik a nagy és zsúfolt strandok helyett a csendesebb és családiasabb kikapcsolódást kedvelik. A füves és homokos parttal egyaránt rendelkező strand mintegy 10 ezer négyzetméteren terül el, és néhány éve megújult környezetben várja a pihenni és fürdeni vágyókat. A strand egy része napos, viszont bőven talál árnyas, fás területet az is, aki nem a napozás miatt megy ki a partra. Számos vízi és szárazföldi sporteszközt lehet bérelni, és a gyerekek sem fognak unatkozni a játszótereknek, illetve az animátoroknak és játékos programjaiknak köszönhetően.

Badacsonytomaji strand Forrás: balcsi.net


Zánka
A folyamatosan fejlesztett zánkai strandon kulturált, tiszta kabinok, homokozók, futball- és kosárlabdapálya található, ahol a gyerekeknek a főszezonban különböző kézműves-foglalkozásokat tartanak, a hétvégeken pedig sportversenyeket szerveznek. Minden évben július utolsó két hetében rendezi meg Zánka hagyományos programját, a Zánkai Halásznapokat. A program keretében minden nap sportversenyekkel és játszóházzal várják a vendégeket. A strand előtti parkoló ingyenes.

Forrás: balatoninfo.sk

Persze akármelyik strandot is választjuk, a gyerekeknek a legmeghatározóbb a nyári szünetben a pihenés és az élmények egészséges aránya mellett, hogy a családjukkal hosszabb időt együtt lehetnek.


BANNER_tb
BANNER_tb