Nyíregyháza megér egy hétvégi kiruccanást – családi program!

szerző Ada 3 4250

Ezúttal Nyíregyházát térképeztük fel. Összeállítottunk egy hétvégére való családi programot, ha szeretnétek felfedezni ezt a várost. Megéri!
 

Programok, látnivalók:

 

Sóstó Zoo: Nyíregyháza egyik legkedveltebb helye, amely Nyíregyháza Sóstó nevű üdülő városrészében található, egy 30 hektáros tölgyerdőben. Jelenleg 5000 állat van a parkban, amelyek az állatvilág 500 különböző állatfaját képviselik. Az állatkertben több különleges bemutató és program is vár Benneteket. Az egyik ilyen érdekes program a majomerdő Tarzan ösvényén. Itt a madagaszkári gyűrűsfarkú makik teljesen szabadon járnak-kelnek az emberek között. Bár etetni és simogatni nem szabad az állatokat, mégis testközelből figyelhetitek meg, hogyan mozognak, élnek társas életet, és milyen kis kíváncsiak ezek az állatkák.
Az Ócenáriumban cápák látványetetését nézhetitek meg. (A cápák látványetetése minden hétfőn és pénteken 9.30-tól látható.) Míg a fókák és a papagájok látványos show-t is előadnak egy-egy jutalomfalatért. A papagáj- és fókashow időpontjairól pedig a park területén különböző helyeken kaphattok információt, hiszen az állatok életritmusának megfelelően változhatnak az időpontok.
Tevegelni is lehet, már 5 éves kortól.
A magyar Parasztudvar ⇒ bemutatja mindazokat a háziállatokat, melyek egykor és ma körülvették az embert. Kecskék, csirkék, fecskehasú mangalica disznók, erdélyi és hortobágyi racka juhok meg a magyar szürke marhák.
Nyitvatartás: minden nap!
Belépőjegyek: http://www.sostozoo.hu/jegyek
———
Nyíregyháza – Sóstói Múzeumfalu
A szabadtéri néprajzi múzeum az Észak-Tiszántúl sokszínű népi építészetét, hagyományait őrzi és mutatja be.
A falu- központban kézműves műhelyek, iskola, tűzoltószertár, harangtorony, templom, száraz-malom, valamint szatócsbolt meg kocsma. Az épületek többsége eredeti, egykori helyszínükről telepítették ide. Ma már több mint 80 építmény mutatja be a régió sokszínű népi építészetét. A lakóházak berendezése ugyancsak hiteles.
A régi faluképet idézik a hajdani kismesterségeket bemutató műhelyek, a borbélyüzlet és a faluvégi cigánykunyhók épületegyüttese is.
A 18. században betelepült szlovák (tirpák) népesség jellegzetes bokortanyai életmódját a tirpák tanya reprezentálja. De megtalálható a nyírségi kisnemesi porta és fejfás temető is. Az épületeket jellegzetes gyümölcsfák, konyha és virágos kertek veszik körül.
Információk: http://www.muzeumfalu.hu/
——–
Sóstó: Élményfürdő, parkfürdő és tófürdő – egy helyen, a nyíregyházi Sóstó területén. Több játszótér is van.
A tavas fürdőhelyet ⇒ A tó átlagos mélysége 1,5 méter, de sehol se mélyebb, mint 2,4 méter. 50 fokos termálvize.
Parkfürdő ⇒ A parkosított területen ma már termálmedence is van. A Parkfürdő medencéit egy 49-50 Celsius-fokos, jódos-brómos vizű kút táplálja. Mozgásszervi-, nőgyógyászati betegségeket gyógyít. A látogatókat hét különböző medence várja.
Az Aquarius Élményfürdő a Parkfürdő ⇒ területén belül fedett, egész évben üzemelő fürdő. Beltéri és kültéri termálvizes medencékkel, egyedi élményelemekkel: hullámmedencével, vízfüggönnyel, barlangos vadvízi sodrófolyosóval, óriáscsúszdákkal és gyermekmedencékkel.
Információk: www.sostort.hu
——–
 
Ha rossz az idő: Futurobi Játszóház 🙂
 
——–
Gasztronómia
 
Ha finomat akartok enni, kivált valami klasszikusat, keressétek fel a ⇒ Vadász csárdát, Krúdy se vetette meg, anno. A Colorado Étteremben van játszórész, gyerekmenü, etetőszék, stb. Kávézni térjetek be a ⇒ Cafe Frei-be vagy az Édes Erdő kávézóba (egy nagy maciról felismerhető).
———
 
 
BANNER_tb
BANNER_tb