TB__

Meg van a győztes! Az Őrség Zöld Aranya lett 2016-ban az Ország Tortája!

szerző Ada 3 3870

Tizedik éve választják meg az Ország Tortáját, idén ötödik alkalommal a cukormentes változatot.

Az ország tortáit a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezésében választja ki egy válogatott zsűri, a szavazás több fordulón keresztül zajlik. “Az alapötlet egy születésnapi torta, amelyet nem egyszer vágunk fel egy helyen, hanem egész évben mindenki országszerte több cukrászdában meg tud kóstolni” – foglalta össze a verseny lényegét még korábban Pataki János.
A tortákat ugyanis nemcsak az augusztus 20-i ünnepségen, hanem utána egész évben, több cukrászdában lehet megkóstolni, reményeink szerint a nyertes cukrászdák által előírt minőségben.

A 2016-os versenyre rekord számú, 43 pályázat érkezett. Az idei felhozatal mind ízében, mind látványában rendkívül sokszínű volt. A tökmag például háromszor is megjelent a cukrászmesterek műveiben.
Az Ország tortája 2015. évi győztese, a salgótarjáni Szó Gellért – akinek nevéhez a Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta fűződik – az idei évben ismét győzelmet aratott. Ugyanis a három döntős torta közül a neves szakmai zsűri Szó Gellért Őrség Zöld Aranya remekművét választotta.

Az ország tortájának 2015 és 2016 nyertese az Eger&Park-ban!

A 2016-os győztes torta tökmagolajjal és mandulaliszttel készült tésztája csodálatos ízkombinációt alkot a málnazselével, a fehér csokoládés ganache-sal, valamint a hántolt ostya és tökmag praliné felhasználásával kialakított ropogós réteggel. A különböző textúrák a tökmagolajos tükörzselével fedve izgalmas gasztronómiai élményben részesítik a torta kóstolóját.

Fotó: SütiSchéf
2016. év győztes tortája / Fotó: SütiChéf

Az ország tortájának 2015 és 2016 nyertese az Eger&Park-ban!

 

Győztest hirdettek a Magyarország Cukormentes Tortája kategóriában is, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány támogatásával készítenek el 2012 óta.

Ez esetben a torták lényege, hogy a sütemény nem tartalmazhat cukrot, így diétázók és cukorbetegek is megkóstolhatják. A cukormentes országtorta idén nem más, mint a meggyes-málnás, áfonyás és erdei gyümölcsös torta, amely az Áfonya hercegnő fantázianevet kapta. Készítője pedig Pechtol Zsolt cukrász. A sütemény szeletenként 228 kalóriát és 8,8 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Az Áfonya hercegnő - fotó: Koszticsák Szilárd - MTI
Az Áfonya hercegnő – fotó: Koszticsák Szilárd – MTI

A recepteket az ünnepet követően teszik közzé.

Forrás: nlcafe.hu

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb