Különleges szállodák: Rogner Bad Blumau, Ausztria

szerző Ada 2 3810

A Rogner Bad Blumau sokkal több mint egyszerű termálfürdő: a Friedensreich Hundertwasser által tervezett komplexum egy gyógyfürdőből, szaunavilágból, szállodából és gondozott kertből álló műalkotás is egyben Stájerországban.

Zöld tetők, gömbölyű formák, színes homlokzatok és aranyló kupolák jellemzik a szokatlan épületegyüttest, amelyben a szállodai szobák és apartmanok helyet kaptak. A Friedensreich Hundertwasser építész által megálmodott sajátos lakóépületek és a legalább ennyire fantasztikus termálrészleg nagyszerű alapul szolgált egy folyamatosan változó, növekvő műalkotáshoz. A növényekkel és fákkal beültetett tetők alatt a formák változatos girbegurba világa épült meg. 2500 ablaka eltérő méretekben nyílik a tájra, a színek kavalkádja még vidámabbá varázsolja a hangulatot. A belső kialakításban is megelevenedik Hundertwasser álma. Érdekes formák, természetes anyagok, rendhagyó kialakítás. A tágas tereket zegzugos folyosók és kis titkos helyek teszik még varázslatosabbá.

A Blumau termálfürdő tizenharmadik születésnapjára készült el a vízistennő szobra. A testet és karokat ábrázoló acélelemeket negyven köbméter földdel töltötték fel, amelyek így ideális táptalajként szolgálnak a legkülönfélébb virágoknak.

A Rogner Bad Blumau termálfürdőben található Vulkania gyógyforrásmedencében könnyedén megérthetjük, mire is gondolt a művész, a föld alatti őstenger természetes sótartalommal rendelkező vizében súlytalannak érezhetjük magukat. A tizenegy különböző bel- és kültéri medence összesen 2724 négyzetméternyi vízfelületet kínál. Az itt feltörő víz a tartományi átlag fölé emelkedik, 110 Celsius fokos. A Melchior és Vulkania gyógyforrás látja el energiával és meleg vízzel a fürdőkomplexumot.

A SPA részlegen speciális masszázsok és kezelések alkalmával tapasztalhatják meg a vendégek a természet gyógyerejét. A Rogner Bad Blumauban ráadásul egy nap nem 24, hanem 38 órán át tart: a vendégek már 9.00 órakor megérkezhetnek a szállodába és az elutazás napján 23.00 óráig használhatják a termálfürdőt és a szaunarészleget. A szobákban megszüntették a minibárt, cserébe a vendégek kulcsot kapnak az éléskamrához, amelyben a savanyú uborkától kezdve a csokoládén át a biofagylaltig számtalan finomság megtalálható. A pihentető alvásról új matracok gondoskodnak, amelyek 100 százalékban természetes kaucsukból készült gumimaggal és hét különféle elasztikus zónával rendelkeznek.

A szaunaszigeten többek közt a római izzasztóterem, a finn kültéri szauna, török gőzfürdő, bioszanárium, tepidárium közül választhatunk. A teljes ellazulást itt további speciális szolgáltatások biztosítják.

Az aktív szabadidő-eltöltést igénylők a sportok széles választékából tallózhatnak (tenisz, lovaglás, strandröplabda), például a közelben 5 golfpálya is rendelkezésre áll. A gyönyörű környéken mintegy 80 km bicikliút lett kialakítva, de túrázni is érdemes a közeli hegyekben. Családi programként vagy romantikus páros utazásra egyaránt ajánlható a többszörösen díjnyertes Rogner Bad Blumau fürdőkomplexum, hiszen az egész évben nyitva tartó termál-központ a gyógyulástól a pihenésen át a szabadidő eltöltéséig a programok rendkívül széles választékát kínálja.


Naponta frissülő utazási- és szabadidős ajánlatok a www.travelbooggie.hu portálon!


 

BANNER_tb
BANNER_tb