Csoda a szőlőhegyen

szerző Ada 1 6210

Létezik egy festői hely a Göcsej és az Őrség lábánál: a Patóhegy.

Patohill__

Petrikeresztúr kisfalu szőlőhegyében, a gyönyörű hegyen 4 régi borospince hangulatos apartmanházként született újjá. A kis házak szeretettel várják a természetet és nyugalmat szerető, pihenni vágyó vendégeiket.

Patohill1

Amiért érdemes ide ellátogatni: friss levegő; gyönyörű, rendezett környezet; nyugalomországos kéktúra útvonal, ami gyalogosan és kerékpárral is bejárható; szarvasbőgés idényjelleggel; helyi kerekes kútból ivóvíz minőségű víz nyerhető és természetesen szőlő minden mennyiségben!

patohill2

Ha szeptember, érik a szőlő, közeledik a szüret ideje! A patóhegyi szőlőfajták is készen állnak! Hogy melyek ezek? Fehér és piros Delevári, Bánáti Rizling, Nova, Otelló és Izabella.

Ezeknek a szőlőknek a frissen préselt leve kiváló ital, alkoholmentes vagy alkoholos koktélok is keverhetőek belőle. Szüret után préselt mustja még fogyasztható gyermekek számára, ám erőteljes tisztító hatása miatt ne vigyük túlzásba. A must tartósítva – műanyag palackokban vagy műanyag dobozokban lefagyasztva vagy felfőzve, majd száraz dunsztban kihűtve – akár a téli hónapokban is fogyasztható. A nyers must néhány napos állás után erjedni kezd. Miután kiforrja magát, naponta nőknek 1 dl, férfiaknak 2 dl bor vacsora után nyugodt szívvel elfogyasztható, sőt a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére ajánlott!

patohill16

Patohill11

Patohill12

patohill17

A szőlő leve tehát így vagy úgy, de valódi orvosság, ez igazi CSODA!

Válogass a legjobb utazási- és szabadidős ajánlatok közül!

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb