Gyógyító energiák Magyarországon

szerző Lolli 172 4150

Vannak helyek, amik különösen jót tesznek testnek és léleknek, feltöltenek, bizonyos nézetek szerint gyógyítanak, segítenek a betegségek megelőzésben. Ezeket a jótékony hatásokat általában az elektromágneses erőtér és az aura kapcsolatával magyarázzák. De függetlenül attól, hogy valaki hisz-e a jó hatásukban, gyönyörű helyek, így érdemes meglátogatni őket.

Magyarország is bővelkedik a pozitív hatású, pozitív energiájú helyekben, amik nem mellesleg szuper túra helyszínek, családdal, barátokkal , vagy épp a kedvesünkkel. Elhoztuk a legjobbakat, válogassatok kedvetekre és élvezzétek a természet őszi pompáját!

Fegyvernek, Kálvária domb

Szolnoktól fél óráéra található a fegyverneki Kálvária domb, ahol a szájhagyomány szerint gyógyító energia sugárzik, igen nagy intenzitással. Története a középkorra nyúlik vissza a település szélén fekvő kunhalomnak, és a déli oldalt jellemzik különösen áldásos hatások. A domb tetején Orczy Anna grófnő tiszteletére, a német betelepülők által emelt kereszt áll, szép látvány egy kellemes őszi sétához. Épült ide később egy templom is, ahol megmagyarázhatatlan gyógyulások kezdődtek a történetek szerint, és történnek a mai napig.

Pilisszentiván, Ördögszikla

A Vöröskő környékén is előfordulnak ugyan csodás gyógyulások, mégis a nagyobb gyógyító energiát a pilisszentiváni Ördögsziklának tulajdonítják, nagyjából háromméteres körzetben. Itt történet is magyarázza az ágaskodó szikla erejét és létrejöttét:  A sugárzás központjában lévő szikla megkeményedett, az körülötte lévő puhább közeg azonban elkopott mellőle az erózió évezredes munkája során. Pilisszentiván és Pilisvörösvár pedig főváros közeli, kedvelt, gyönyörű túrahely, alkalmas könnyebb és nehezebb túrákhoz, terepfutáshoz, bicikli túrákhoz egyaránt, sőt akinek gombát szedni van kedve is örömét lelheti a hegyekben.


Dobogókő

Már a neve is tele van pozitív töltettel, és ez nem véletlen. Ahogy az a nézet sem, hogy Dobogókő a Föld szívcsakrája, rengeteg pozitív energia összpontosul ezen a helyen. A környék ráadásul tele van szuper gyengébb és nehezebb túra útvonalakkal, és egy séta a Rám-hegyen akkor is szuper feltöltő program, ha a spiritualitás nem áll közel a gondolkodás módunkhoz – vagy épp a szívünkhöz. A jó levegő, a gyönyörű táj, a természet közelsége és a testmozgás mindenképp pluszt ad a szabadidőnkhöz! Az Ősmagyar Táltos Egyház szerint pedig a Ferenczy sziklánál érdemes megfordulni, hogy megérezzük a Földanya szívdobbanását.

 

Regisztrálj és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legjobb cikkeinkről!

Bükkszentkereszt

A gyógyító hatás Bükkszentkereszt környékén duplán is érvényesül, ugyanis nem csak spirituálisan, az energiákkal és a pozitív rezgésekkel gyógyít a hely. A Boldogasszony kő az egyik leghíresebb gyógyító hatásúnak mondott kő. Története is érdekes: a kő Szűz Mária testének alakját vette fel, és megőrizte pozitív rezgéseit is – ennek köszönhetően főként a meddőséggel kapcsolatos váratlan gyógyulásokról számolnak be az ide látogató zarándokok.
Ahogy fentebb említettük, van egy másik, kézzel foghatóbb gyógyító erő is a környéken; mégpedig a friss levegő. Speciális fekvésnek és szubalpin klímának köszönhetően ugyanis Bükkszentkereszten különösen tiszta levegő segíti a légzési nehézséggel, vérszegénységgel, tüdőbajokkal vagy asztmával küzdő betegek gyógyulását. Dr. Mandel Dezső tüdőgyógyász végzett erre vonatkozó kutatásokat is az 1930-as években, amik azt bizonyították, hogy még a pajzsmirígy betegeknek is érdemes rendszeresen látogatniuk a települést, javulás reményében.

Hazai érdekességekről olvasnál?  Esetleg inkább külföld érdekel? Kattints!

 

 

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb