Bakancslista 2018 – utazz velünk Itthon!

szerző kislolli 7 9691

Ezer csoda vár rád Magyarországon is; cikkünkből megtudhatod, mik a bakancslistás, kihagyhatatlan helyek Itthon!

Bakancslistát mindenki ír legalább egyszer életében – ha papíron nem is, fejben biztosan. Hiszen folyamatosan adódnak hozzá újabb és újabb dolgok amikre vágyunk, amikben egyetlen közös pont biztosan van: mind különlegesek számunkra valamiért.
Most mi is készítettünk 2018-ra egy bakancslistát; Azokról a helyekről amiket mindenképp érdemes meglátogatnod Magyarországon, mert egytől egyig különlegesek, mesébe illőek!

Megyer-hegyi tengerszem

Bánya működött itt a az ezernégyszázas években, majd a bányaudvart feltöltötte az esővíz. A szikla-szigetek néhol 70 méter magasba nyúlnak a vízszint fölé, bámulatos látványt nyújtva ezzel a Sárospatak közelében járóknak.

Forrás: Természetvédők – Network.hu

Nádasdy-kastély

A mesébe illő kastélyt Nádasdy Ferenc építette örök, de fiatalon elhunyt szerelmének, Zichy Ilonának. A varázslatos szépségű romantikus kastélyt a szerelmes férfi úgy rendezte be, mintha kedvese még mindig élne. Minden szempontból különleges, hiszen nincs is másik Tudor-stílusú fennmaradt kastély hazánkban!

Forrás: Pixabay.com

Tapolcai-tavasbarlang

Páratlan szépség itthon a csónakkal bejárható barlang rendszer. A járatokat melegvíz formálta, mi pedig 300 méter hosszan gyönyörködhetünk bennük. A város különlegessége a barlangfürdő is, ahol valódi barlang járatokban fürödhetünk, egyszerre használva ki a természet csodáját, és az élményfürdők pihentető különlegességeit.

Forrás: Veszprém Megyei Értéktár

 

Szomolyai kaptárkövek

Bükkalja riolittufa területén 73 kaptárkő 471 fülkével magasodik a felszínből, magán hordozva a régmúlt idők emberének kéznyomát. Az ún. bálvány- vagy köpüskövek kúp alakú kőtornyocskák, melyekbe sok-sok évvel ezelőtt dolgos kezek faragtak fülkéket. Vakablakosköveknek is nevezik, és talán ez legtalálóbb lenevezés, valóban mintha mesebeli manók várai lennének, örökre titkot rejtő ablakokkal.

Forrás: Turizmusonline.hu

 

Fátyol vízesés

A Szalajka völgy a természet egyik legszebben becsomagolt ajándéka. Karsztforrásokból eredő patakokból lerakódó mésztufa építgeti a lépcsőt maga alatt, miközben zuborog rajta fátyolosan a kristály tiszta víz. A Bükk hegység csodáit nézve pedig a Fátyol vízesés csak a jéghegy csúcsa, a Hámori-tó, a Sziklaforrás, az Ősember barlangja mind-mind feledhetetlen élményt nyújtó, mindenképpen bakancslistás helyek.

Forrás: szilvasvarad.hu

 

Bokod

Filmbe illő a kis község tava – a rajta épült színes házikók, a rusztikus stégek valami egészen messzi helyet idéznek. A bokodi tavat 1960 körül alakították, az Orszlányi Erőmű hűtése volt az eredeti funkciója. Ma már horgásztóként is használják, a hulladékhőnek hála pedig sosem fagy be, így télen is ideális célpont az utazgatáshoz!

Forrás: Vasárnapi hírek

 

A lista még nem ért véget, inkább csak most kezdődött, hiszen Magyarország bővelkedik a természeti, és az ember alkotta csodákban egyaránt. Reméljük kedvet kaptál a Bakancslistád bővítéséhez, talán már szerepelt is rajta néhány úticél az itteniek közül. Ha mégtöbb, valóban különleges helyet szeretnél meglátogatni, érdemes felíratkoznod a facebook oldalunkra is, ahol újabb különlegességekkel várunk!

Csodákra fel!

Válogass szabadon a legjobb utazási és szabadidős lehetőségek közül a Travelbooggie weboldalán, ahol naponta frissülő tartalom vár Rád!

BANNER_tb

Hozzászólás (1)

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb