TOP síterepek gyerekkel

szerző Ila 5 1370

Aki szeret síelni, annak nem is kérdés, hogy egy ponton gyermekeivel is megismerteti a havas lejtők szeretetét. Természetesen erre van lehetőség hazánkban is, de hó szempontjából jobbak az esélyek a szomszédos országokban.
A síterep kiválasztásánál fontos szempont, hogy a család minden tagja találjon a tudásának megfelelő pályát. Az is szempont lehet, hogy mennyire legyen közel vagy távol a kiválasztott síterep.

Serfaus Fis Ladis

A magyarok által kevésbé ismert tirol völgyben fekvő mega-giga síterep igazi élményt nyújt a gyerekeknek. A tanulók számára fenntartott rész olyan hatalmas, hogy külön térkép van hozzá. A terület négy különböző színnel és állatfigurával jelölt, tanulási fázisokhoz alkalmazkodó részből áll. A terület saját varázsszőnyeggekkel és húzóliftekkel rendelkezik.

Maci-lejtő Sefaus Fis Ladisban Forrás: Serfaus-Fiss-Ladis/Tirol
Maci-lejtő Sefaus Fis Ladisban

Kép forrása: Serfaus-Fiss-Ladis/Tirol

A varázsszőnyegek nagy része fedett és a kis alagútban különböző figurák, pl. hóemberek és hegyi állatok szórakoztatják a gyerekeket. Amennyiben a helyi sísuli oktatásán veszünk részt, a hangulatot mormotának beöltözött animátorok is fokozzák. A terület közvetlenül a kabinos felvonó középső állomása mellett helyezkedik el, így a család többi tagja is „körözhet” az oktatás ideje alatt a gyerkőcök körül.

Az árak 2021. januárra vonatkoznak!

Kérjen ajánlatot: adrienn@gyerekkel.hu


Murau-Kreischberg

Kreischberg már többek számára ismerős lehet. Az ausztriai síterep rengeteg attrakcióval várja a legkisebbeket. A kezdőpályán holdacska és törpe alakú szivacs bólyákat kerülgetnek a gyerekek. Az ügyesebbek végigcsúszhatnak a dinoparkon és a Flinstones család figuráival díszített ösvényen, a legbátrabbak pedig egy igazi szafarin is részt vehetnek az oroszlánok és az orrszarvúk között.

Murau Kreischberg gyerekpálya
Kép forrása: Murau Kreischberg

Krajnska Gora, Szlovénia

A szlovéniai Kranjska Gora a brit Telegraph magazin felmérésén a legjobb ár-érték arányú családi síüdülőhelynek bizonyult. Ez persze nem csoda, hiszen a nyugat-európai síparadicsomok aligha versenyezhetnek ezzel a térséggel ár tekintetében. Alapvetően gyerekbarát téli úti cél, mely főleg kedvező árú családi csomagjaival hódít.


A szlovén-osztrák-olasz hármas határnál fekvő, festői faluban elsőosztályú síiskola működik, és épp csak annyi itt az aprés-ski élet, amennyi muszáj, máskülönben elég csendes hely. Ami a szállásokat illeti, a modern síszállodáktól a hangulatos panziókig mindent megtalálni itt. Ez egyébként Szlovénia legrégebbi síterepe, ahol szinte mindenki beszél angolul. Ráadásul van egy nagyon szép park a közelben, ahol a Száva folyó forrása van, és ahonnan a feltörő víz kristálytiszta tavat hoz létre.

Ajánlott szálláshelyek:
Best Western Hotel Kranjska Gora****: 2 felnőtt +2 gyermek részére, reggelis ellátással: 850 EUR-tól/ 5 éjszaka
Kompas Kranjska Gora****: 2 felnőtt +2 gyermek részére, reggelis ellátással: 990 EUR-tól/ 5 éjszaka
– Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora*****:
2 felnőtt +2 gyermek részére, félpanziós ellátással: 1210 EUR-tól/ 5 éjszaka

Az árak 2021. januárra vonatkoznak!

Kérjen ajánlatot: adrienn@gyerekkel.hu

 


Donovaly – Gyerekországrész Szlovákiában

A Gyermek FUNPARK Donovaly ideális hely a síelés megtanulására – Mistrikyben, a Nová Hoľa és Zahradište pályarendszerek között található. A Patty Ski eredeti 2 500 m2-es területét még közel 10 000 m2-el növeltük 2011. decemberében, amivel egyből a gyermek síparkok legnagyobbjai közé került és Európa második legnagyobb gyermek síparkja lett. A FUNPARK-ban 9 db Sunkid varázsszőnyeg (futószalagos gyermek sífelvonó) segíti, hogy a gyermekek sokkal gyorsabban, félelem nélkül, játékosan tanuljanak síelni. Továbbá van egy motoros síkörhinta, ami szintén nagy segítség a síoktatásban. A gyerekek a síoviban már 3 éves kortól tanulhatnak síelni, és főleg nekik ill. a teljesen kezdőknek nyújt jelentős segítséget a varázsszőnyeg és a „síkörhinta”.

Donovaly Funpark Forrás: parksnow.sk

Donovaly Funpark

Kép forrása: parksnow.sk

Minden nap 12.00-kor mindenkit szeretettel várunk az egyedi „Show on Snow” előadásra, sok játékkal, vidámsággal, majd egy felejthetetlen „motoros szán-vonatozással” zárjuk a programot. Ember nagyságú Dodo, Lulu, Brumik és „PARK SNOW egér” szórakoztatják a gyerekeket.

Kérjen ajánlatot: adrienn@gyerekkel.hu


Családi sívakáció Nassfelden – A karintiai hóparadicsom kicsiknek és nagyoknak

Napsütés? Pipa! Hó? Pipa! Rengeteg extra szolgáltatás családoknak? Duplán pipa! Nem is csoda, hogy a nassfeldi sívidék minden télen újra meg újra a karintiai hegyekbe csalogatja az aktív családokat. Itt egyszerűen a teljes kínálat stimmel!

Fotó: Nassfeld

Családbarát pályák, szélesen elnyúló gyakorlóterületek és vidám sítanfolyamok. 25 hütte és „ristoranti” várja a szusszanni és feltöltődni vágyókat – legyen az egy kiadós karintiai fatányéros vagy egy finom családi pizza a kemencéből. És emellé? Vonzó családi díjak, izgalmas kellemes meglepetések kicsiknek és nagyoknak egyaránt – és mindenütt ragyogó arcok, amerre csak nézünk! A sort természetesen még lehetne folytatni, de az biztos, hogy a fenti síterepeken nagyon könnyű lesz megszerettetni a gyerekekkel a síelést úgy, hogy a család többi tagja se unatkozzon közben.

Ajánlott szálláshelyek:
Falkensteiner Sonnenalpe****: 2 felnőtt +2 gyermek részére, teljes panziós ellátással: 2150 EUR-tól/ 5 éjszaka
Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia****: 2 felnőtt +2 gyermek részére, félpanziós ellátással: 2080 EUR-tól/ 5 éjszaka
– ROBINSON CLUB SCHLANITZEN ALM****:
2 felnőtt +2 gyermek részére, teljes panziós ellátással: 3150 EUR-tól/ 5 éjszaka
– Hotel Samerhof****: 2 felnőtt +2 gyermek részére, félpanziós ellátással: 1340 EUR-tól/ 5 éjszaka

Az árak 2021. januárra vonatkoznak!

Kérjen ajánlatot: adrienn@gyerekkel.hu


 

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb