A színpompás város | Manarola

szerző Ila 2 6410

A rómaiak alapították, 1997 óta pedig az UNESCO Világörökség része az olaszországi város. Színpompás, hegyoldalba épült házikók és a Via dell’Amore, azaz a “szerelem útja” tette világhíressé.

Olaszországban, Liguria régióban, La Spezia megyében található Manarola színpompás városa.

A település Riomaggiore-hoz tartozik közigazgatásilag, a mai városközpont a 12. században alakult ki, Carpeni és Fieschi család birtokolta, majd a 13. századtól köztársaságok és királyságok fennhatósága alá tartozott.

Sziklás tengerpartján fut végig a híres Via dell’Amore, azaz: A szerelem útja. Ez a keskeny gyalogosút Manarola és Riomaggiore között halad, és világszerte az egyik legszebb tengerparti sétánynak tartják.
Nevét az 1970-es években elhelyezett padok után kapta, amelyekre szerelmes görög és római mitológiai alakokat festettek.

Híres látnivalói közé tartozik még: a 14. században épült San Lorenzo-templom, és a 13. században épült védművek romjai.

Látogasson el Ön is ebbe a különleges és romantikus városba!

Fotó

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb