Rukkola – Cserélj könyvet, cserélj élményt!

szerző Lolli 1 9990

Hallottál már Magyarország első közösségi könyv-cseréldéjéről?

Az olvasás csodája pótolhatatlan bármi mással. Egy jó könyv elrepít egy másik világba, egy másik térbe és időbe, és a legjobb, hogy mi magunk választhatjuk ki, hová szeretnénk a saját kanapénkon – vagy bárhol máshol- ülve, esetleg fekve utazni.
Azonban a mai könyv árak mellett már nehezebb ennek a csodálatos szenvedélynek hódolni, talán ez lehetett az egyik fő ok ami életre hívta Rukkola oldal megjelenését.

2012-ben indult az oldal. Az oldal lényege, hogy ha egy könyvet elajándékozol, kapsz helyette másikat.
Ráadásul, nem kell a szerencsére bízni, csak a kívánságlistádon szereplő könyvet fogod kapni, semmi fölöslegeset!

Miért jó a Rukkola?

Mert megszabadulhatsz a már nem használt, útban lévő könyveidtől…

úgy, hogy közben másnak is örömet okozol!

Nincs más dolgod, mint körül nézni otthon, hogy van-e olyan könyved ami jó állapotban van, de valamiért nem szereted, nincs rá szükséged, esetleg több példány is van belőle. Ha megvan, akkor rukkolj elő, azaz rukkold (felajánlod) a Rukkolán. Amint valaki igényt tart rá, happolja, amiért Te pontokat kapsz. A kapott pontjaidért pedig Te happolhatsz majd el egy neked tetsző könyvet. Egyszerű és nagyszerű, ugye?:)

Mert új könyveket szerezhetsz…

…anyagi vonzat nélkül! Manapság a könyvek átlagosan olyan 3-4 ezer forint körül kezdődnek, ami bizony egy átlag fizetéshez képest nem kis összeg havi 1-2 könyvvel számolva. A könyvtárba járás is megoldható lehetne, de nem mindig fér bele a lejárati határidők és a nyitvatartási idők miatt, ráadásul vannak könyvek, amik annyira közel állnak hozzánk, hogy kellenek az otthoni gyűjteményünkbe.

Mert nincs csalódás…

..ha a könyv nem tetszett, vagy tetszett de otthonra nem kéne, rerukkold! (tedd fel újra), hátha másnak majd örömet okoz.

Mert ha nem tudod mit olvasnál…

…ötleteket szerezhetsz. Csak lapozd végig a rukkolt, vagy prerukkolt (rukkolásra bejelentett) könyvek sorát, ha találsz valamit, ami megtetszik, már veheted is a pontjaidból!

Mert a Rukkola nem csak egy honlap…

..hanem egy közösség is! A kedvesség szabály is és alapvető is a Rukkolán, csak olyan állapotú könyvet töltenek fel a felhasználók, amilyet ők is szívesen vennének át. Sokszor pedig egy kis extra kedvesség is eszébe jut egy-egy küldőnek és egy kedves üzenetet, egy könyvjelzőt, vagy egy finom teát is postáz a csomagban.

Ha megtetszett, már mehet is a rukkolás-happolás!

Jó olvasgatást kívánunk!

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb