Egy mesebeli hely bújik meg a Fogarasi-havasok lábánál

szerző Ada 13 9560

Vannak olyan helyek a világban, melyek annyira gyönyörűek, hogy már azt hiszi az ember, nem is léteznek csak a mesékben. Pedig nagyon is valóságosak. A Fogarasi-havasok – Erdély legmagasabb hegysége –  önmagában bámulatos, hatalmas néhol hófödte hegycsúcsok, a csúcsok alatti völgyekben kristálytiszta vizű patakok, tengerszemek és mesebeli fenyveserdők teszik csodássá a káprázatos hegyvidéki tájat. A hozzávetőlegesen 3000 négyzetkilométeres területével, számos 2400-2500 méter feletti csúcsával méltán vívta ki magának az Erdélyi Alpok címet.

Fogarasi-havasok

A Fogaras fölött ritka a teljesen kék ég! A hegy saját felhőket is termel! Itt mérik a legmagasabb csapadék értékeket is. Eléri az évi 1400 mm-t! Télen gyakori jelenség a lavina, megbénítja még az 1974-ben átadott transzfogarasi műút forgalmát is. De itt, és csakis itt lehet részünk, a hömpölygő köd varázslatos bemutatójában, amely feneketleníti a mélységet, és sejtelmes kontúrt kölcsönöz a szirteknek, majd egy váratlan pillanatban ablakot nyit a lenti világra, ahol az aranyló napsütésben fürödnek a méregzöld pázsitok.

Forrás: Airlinestravel.ro / A Vidraru-tó egy mesterséges tó Romániában, a Fogarasi-havasokban. Az Argeș folyó vizének felduzzasztásával hozták létre 1965-ben. A tó hossza 14 km, 900 hektárnyi területet foglal el és kb. félmilliárd köbméter víz van benne
Forrás: Airlinestravel.ro / A Vidraru-tó egy mesterséges tó Romániában, a Fogarasi-havasokban. Az Argeș folyó vizének felduzzasztásával hozták létre 1965-ben. A tó hossza 14 km, 900 hektárnyi területet foglal el és kb. félmilliárd köbméter víz van benne.

Foglald le most erdélyi menetjegyed már 21 EUR-tól, oda-vissza! >>>>>Látnivalók, kirándulóhelyek!

A hegység legnevezetesebb látványossága a Transzfogarasi út, mely észak-déli irányban keresztezi a hegyvidéket. Ennek mentén az út legmagasabb pontján találjuk a Balea-tavat, amelyre drótkötélpálya vezet a Balea-vízesés turistaháztól. A drótkötélpálya a híres Balea-vízesés mellett halad. A havasok északi lejtői között találhatjuk a kedvelt kirándulóhelyként ismert Szombatfalvi-völgyet gyönyörű fenyvesekkel, patakokkal, rétekkel. A Balea-tónál egy meteorológiai állomást is megcsodálhatunk.


Jelentkezz nyereményjátékunkra és nyerj wellness hétvégét >>>>>

 


De ez még nem minden!

Van azonban egy egészen különleges hely is a Fogarasi-havasok északi lábánál, amely költői szépségével minden érzékszervünket hatalmába kerít. A Tündérek völgye avagy, Felsőporumbák Nagyszebentől néhány kőhajításnyira fekszik. Ezen a csodálatos helyen található egy fogadó, amely leginkább egy mesébe illő kastélyra emlékezteti az arra látogatókat.

Tunderek_volgye2

A fogadót egy bukaresti házaspár, Gabriela és Razvan Vasile 2014-ben kezdték el építeni a természet lágy ölén kizárólag környezetbarát anyagokból – agyagból, kőből, fából, szénából. A munkálatok még mindig folynak, várhatóan 2016-ban fejeződnek be véglegesen. Ennek ellenére már volt olyan szerelmespár, akik itt mondták ki a boldogító igent.

Tunderek_volgye0

A tündér kastély két szintes és 10 szobával rendelkezik, melyekből egytől-egyik a Fogarasi-havasok csúcsaira nyílik kilátás. A szobák egyedi tervezésűek, azonban felfedezhető a hagyomány és elegancia ötvözete.

Tunderek_volgye4

Fürdőzők szerelmeseinek is tartogatnak meglepetéseket, ugyanis a fogadó közelében csordogál egy patak, melynek partján strandot építettek ki. Az aktív sportok szerelmeseinek biciklizési-, kirándulási-, lovaglási lehetőséget is biztosítanak majd.

Jó hír a házi ízeket kedvelőknek, hogy a Vendéglátósok az ételekhez kizárólag a helyi gazdáktól vásárolt alapanyagokat használják fel.

Tunderek_volgye3

Ha szeretsz kirándulni, esetleg egyszerűen csak vonzzanak a szép helyek és a friss hegyi levegő, a Tündérek völgye egy olyan hely, ahol az év bármely időszakában megtalálod a kedvedre való szórakozást, hiszen itt nincsenek korlátok a szabadtéri tevékenységek tekintetében.

Ha ide ellátogatsz, garantáltan más emberként térsz vissza!

Források:
karpat-medence.hu
welcometoromania.ro

A képek forrása:
https://www.facebook.com/casteluldelut/

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb