Új luxusszállás a Namíb-sivatagban

szerző Ada 7320

Namíbia homokdűnéi a legkáprázatosabb, melyet ember csak láthat. Színük a rózsaszíntől az élénk narancssárgáig terjed és ennek találkozása az égszínkék Atlanti-óceánnal egészen szürreális élményt nyújt. 1971-ben ezt a partszakaszt nemzeti parkká nyilvánították, amely a Csontváz-part elnevezést kapta. A csodálatos homokdűnék között felbukkanó óriási csontvázak és hajók roncsai ihlették a névadót.

Forrás: Shipwreck Lodge

Az új luxusszálláshely a Trip Travel Namibia, a Journeys Namibia Management Group in Tourism, a Natural Selection és a parkot határoló helyi közösségek közös projektje. A Shipwreck Lodge az egyetlen luxusszállás a kísértetiesen gyönyörű helyen.  Az épület Afrika egyik legdrámaiabb és építészetileg érdekes szálláshelye, mely teljesen különbözik a kontinens bármely más szállodájától. Külsejét a Csontváz-part mentén található hajóroncsok ihlették, amelyek úgy ágaskodnak ki a szárazföldből, akár a csontvázak. A faházak a dűnék között helyezkednek el, tekintettel a partok előtt fújó, dermesztő Benguela-áramlat szeleire. A Shipwreck Lodge vendégei gyönyörű kilátást élvezhetnek az Atlanti-óceánra, és az először kietlennek és félelmetesnek tűnő vidék megannyi élménnyel várja őket. A vendégeknek lehetőségük nyílik, hogy felfedezzék a sivatagban élő növények és rovarok sokszínűségét, fókakolóniával találkozhatnak, megmászhatnak egy dűnét, ahol élvezhetik a napfelkeltét. A namíbiai partszakasz a horgászok paradicsoma, a vendégek halászni indulhatnak, a kifogott zsákmányt pedig a hotel séfe főzi meg vacsorára.

Forrás: Shipwreck Lodge

 

Forrás: Shipwreck Lodge

 

Forrás: Shipwreck Lodge

 

A különleges természet és az újonnan nyílt szálláshely a hercegi pár figyelmét is felkeltette. Nyilvánosságra került ugyanis, hogy Harry herceg és Meghan Markle Namíbiát választotta nászútja célpontjává, ezen belül is a Shipwreck Lodge-ban fogják tölteni mézesheteik egy részét. A mesés Afrika mindkettőjük számára kedves helyszín.

Forrás: skandinavia.hu


Válogass a Travelbooggie naponta frissülő utazási ajánlatai közül!


 

BANNER_tb
BANNER_tb