Mainau – Virágsziget Németországban

szerző kislolli 37 8320

Egy kert ami mindig virágzik… Ó hát, az maga a csoda lenne. Tulajdonképpen van is ilyen és nincs is messze. Germán szomszédainknak ugyanis van egy gyönyörű nagy kertje, hogy egészen pontosan fogalmazzunk, egy egész szigete, amit virág borít szinte minden évszakban. Ez Mainau szigete.

Forrás: Bodensee.eu
Forrás: Bodensee.eu

A Boden-tó északi medencéjében, az Überlingeni-tóban ücsörög ez a kis sziget, és csupán egy híd köti össze a száraz földdel. A sziget pedig nem is olyan pici, – 45 hektárnyi területen fekszik és sosem hervadnak a virágai. Legalábbis sosem érezzük az elmúlást, hiszen az okos összeállításnak köszönhetően mikor az egyik már búcsúzik és szirmot hullajt, a következő virág már éppen bimbót bont és köztük valamelyik pedig éppen mindig virágzik. A legenda úgy tartja, hogy a hazatérőben lévő kereszteslovagok pihentek meg a szigeten és hozták magukkal Keletről a különleges és sokféle virágmagvakat. Hogy ez valóban így volt-e, már talán sosem derül ki igazán, az viszont biztos, hogy napjainkban a tavaszi virágbontást már ősszel előkészítő és egész évben ápoló szorgos kezek rengeteg munkája segíti.

Forrás: Germany.travel.hu
Forrás: Germany.travel/hu

Erre szükség is van, hiszen a tavaszi virágzáskor közel másfél millió virág borul pompába egyszerre. 1200 -féle orchidea, 200 -féle nárcisz, jácintok, rododendronok, félezer típusú tulipán és -túlzás nélkül-, több százezer más virág díszíti a szigetet.

 


TIPP: Családbarát szállások Mainau sziget közelében >>>


A különleges növényzet itt még nem ér véget, hiszen hatalmas, régi idők titkait őrző fák is vigyázzák a természet titkait. Köztük például az Eszterházy herceg által ültetett 43 méter magas, lassan kétszáz éves tulipán fa.

Forrás: Germany.travel/hu

Szelíd lepkék szigete

Nem csak a flóra, de a fauna is bámulatos, mesébe illő a szigeten. Ezer négyzetméteres üvegház ad otthont és ideális környezetet poros szárnyú gyönyörű teremtményeknek, a színpompás pillangóknak. Ráadásul rajzos szárnyú kis barátaink valóban nagyon vendégszeretőek, előszeretettel pihennek meg a látogatók vállán, kinyújtott kézfején.

Forrás: Germany.travel/hu
Forrás: Germany.travel/hu

Bizalmuk tudatja, hogy az ember és a természet létezhet harmóniában együtt ezen szigeten.

Forrás: http://www.germany.travel/hu

 


Gyerekkel vagy? Kövesd a Gyerekkel.hu Facebook oldalunkat!


Naponta frissülő utazási-, gasztronómiai- és szabadidős ötletek a www.travelbooggie.hu portálon!


 

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb