Budapest téli csodája – Vörösmarty téri adventi ünnep

szerző Lolli 9 6580

Az Adventi időszak velejárója, hogy szerte Európában szebbnél szebb karácsonyi vásárok várják az utazókat és a helyieket egyaránt. Írhatnánk akár a Bécsben teret kapó méltán híres-neves karácsonyi vásárról, vagy megszólaltathatnánk a kisebb, mégis hangulatos Tallinni karácsonyi váras csengőcskéit a gondolataidban, kedves olvasó.. A kategória egyik legszebbike, itt van kis hazánkban – Méltó a büszke sorokra a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár.

A Vörösmarty téri karácsonyi vásár 1998 –ban került először megrendezésre, manapság pedig már  évente több mint nyolcszázezer turistát vonz. Ez pedig cseppet sem csoda, hiszen A Vásár nem csak egy vásár, hanem kulturális, szórakoztató programok tömkelege.

Kép: Kantavar.hu

Ha voltunk már adventi ablaknyitáson a Vörösmarty téren, vártuk a tömeggel a gyönyörűen kivilágított 24 ablakból újonnan kinyílót és hallgattuk együtt az ünnepélyes zenét, azt sosem fogjuk elfelejteni. Az illatok, az ízek, a színek, a fények, az emelkedett hangulat, mind – mind az utolsó cseppjéig karácsonyi. Szívből és igazán. Azonban akinek ez még nem csillapítja a kulturális étvágyát, azt számos fellépő várja hétvégenként, délelőtt 10 órától este 9-ig. Utcazenészek, jazz muzsikusok, énekmondók, világ- és népzenei előadók, a gyermekeket pedig bábelőadások szórkaztatják az ünnepi forgatagban.

Gasztronómia és kézművesség

Bizony, konyha és művészet – sőt, konyhaművészet. A Vörösmarty téri Adventi vásár az a hely, ahol a streetfood már –már művészi, gourmet szintekre lép – nem érdemes tehát kihagyni. Az  árak borsosabbak, cserébe viszont kiváló minőségű ételekből lakhatunk jól, csuda izgalmas, mozgalmas, hangulatos környezetben.
A művészet azonban bőven túl nyúl a gasztronómia területein, hiszen az árusok portékái is zömében hazai dizájnerek és kézművesek minőségi munkái. Igazi különlegességek jelennek meg az adventi piac (-és mulatság) árusító bodegáin. Nem csak akkor érdemes végig andalogni a sorok között, ha vásárolni szeretnénk, kiállításnak is igen izgalmas élmény. Ólomüvegezéssel készült dísz és használati tárgyak patinás szépsége, kézzel készült kerámiák rusztikus sorai, gyönyörű mézeskalácsok klasszikus örömet kínáló tömegei között azonban nem lesz könnyű ellenállni a csábításnak!
Ha összekötnéd a karácsonyi bevásárló köröket, valami igazán kellemessel, esetleg nincs ötleted, vagy épp még nem ért utól a karácsonyi hangulat, látogasd meg a vásárt és egy csapásra megoldódik minden! J

Kép: Vjm.hu

Jó voltál idén? Ne hagyd abba!
A Hüttében adventi-szekrény került felállításra idén, ahol a Magyar Kézműves Szövetség tagjai egy-egy gyönyörű darabot ajánlottak fel. A licit pedig minden nap nyitott az adott tárgyra: aki a legnagyobb összeget utalja az Együtt a Daganatos Gyermekek ért Alapítványnak – és ezt kommentben jelzi a termék képe alatt az a Hüttében átveheti az adventi adomány-licit aznapi ajándékát!

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb