Bécs gyerekkel: Élményparkok

szerző Ada 16 9720

Az osztrák főváros mindössze 2 és fél órára található Budapesttől, autóval és vonattal – akár 13 EUR-tól – is könnyedén elérhető. Több olyan attrakciója van, amiért érdemes ezt a várost felkeresni, akár egy hétvégi családi kiruccanás alkalmával. Barangolhatunk a belvárosban, kerékpározhatunk, végiglátogathatjuk a helyi múzeumokat…és izgalmas pillanatokat szerezhetünk Bécs legizgalmasabb élményparkjaiban!

Az élményparkok Bécsben nagy hagyománnyal rendelkeznek. A Práter már 1766 óta várja a látogatókat, az 1752-ben nyílt schönbrunni állatkert pedig a legrégebbi a világon. A gyermekek számos további szabadidős program közül válogathatnak Bécsben.


Naponta frissülő, válogatott minőségű utazási- és szabadidős tippek a www.gyerekkel.hu-n!


Bécsi Práter

Több mint 250 attrakció biztosítja a szórakozást és az élményt az egész családnak, a hagyományos körhintától kezdve a szellemvasúton át a legmodernebb szerkezetekig. A szórakozási lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésre, és a világhírű óriáskerék nemcsak kedvelt látnivaló az idősek és fiatalok körében, hanem időközben Bécs egyik legszebb jelképévé is vált. Szintén érdemes ellátogatni a Madame Tussaud panoptikumába és kirándulni egyet a 6 négyzetkilométeren elterülő Zöld Práterbe, ahol terjedelmes mezők és játszóterek várják a látogatókat.
www.prateraktiv.at

Fotó: Prater Facebook

 


TIPP: A LEGJOBB CSALÁDBARÁT SZÁLLODÁK BÉCSBEN!


Schönbrunni állatkert

A schönbrunni állatkert a világ legrégebbi állatkertje, az egyetlen fennmaradt barokk állatkert. Több mint 700 állatfajával a világ egyik legmodernebb állatkertjének számít. Mottója így hangzik: „Schönnbrunn a boldog állatok állatkertje kell, hogy legyen!” A természet világába való izgalmas bepillantásról az erdei ösvény gondoskodik, foltos szalamandra mászófallal, a mászáshoz pókhálóval, valamint egy 170 méter hosszú lombkoronaösvénnyel.
www.zoovienna.at

Fotó: Zoo Wienna Facebook


Gyerekkel utazol? Valós élménybeszámolók, külföldi és hazai utazási, gasztronómiai és szabadidős tippek! Csatlakozz Facebook zárt csoportunkhoz! Csatlakozom!


Cseh Práter

A 150 éves vidámpark ringlispíllel, gyermek dodgemmel, minigolffal és egy kicsi óriáskerékkel várja a látogatókat.
www.böhmischer-prater.at

Fotó: böhmischer-prater.at

Duna-szigeti vizes játszótér

Az 5000 négyzetméteren elterülő Duna-szigeti vizes játszótéren a gyermekek önfeledten pancsolhatnak, kísérletezhetnek a vízzel, átkelhetnek a tavon komppal vagy akár a függőhídon, utána pedig hajózsilippel szabályozhatják a Dunát.

Fotó: Viennamom

Víztorony vízi játszótér

A Wasserspielplatz Wasserturm 15000 négyzetméteres területével Európa legnagyobb vizes játszótere. Az egyedülálló parkos terület vízesésekkel, patakokkal, tavakkal, hidakkal és terjedelmes mezőkkel igazi kikapcsolódást biztosít. Az önfeledt szórakozásról a 6 méter magas víztoronyból induló csúszda gondoskodik, valamint egy nagy iszapos terület sok homokkal.

Fotó: Meinbezirk

Az első bécsi nyári bobpálya

A 850 méter hosszú nyári bobpálya igazán különleges élményt nyújt a család minden tagjának: a 25 modern bob elérheti akár a 40 km/h sebességet is. 14 kanyar és egy „élményhuppanó“ gondoskodik a jókedvről és szórakozásról.

Cím: Mauerbachstraße 174-184, 1140 Wien, Ausztria

 

Fotó: wien.gv.at

 

Gyermekgazdaság a Wien Cobenzl birtokon

A gyermekek a Wien Cobenzl birtokon játékos módon pillanthatnak be egy falusi gazdaság mindennapi életének kulisszái mögé. Számos érdekes dolgot tudhatnak meg az állatokkal, a mezőgazdasággal és a természettel kapcsolatban. A gyermekek a gazdaság konyháján ízletes süteményeket, szörpöket és péksüteményeket kóstolhatnak meg.
www.landgutcobenzl.at

Fotó: Landgut Wien Cobenzl Facebook

Family fun

Ezen a fedett és szabadtéri játszótéren az öröm és a mozgás áll a középpontban, ahol a fantáziának semmi sem szabhat határt. Számos játék szolgálja a gyermekek szórakozását 1-től 12 éves korig: ugrálóvár, XXXL óriás csúszda, mászófal, puha hegy, 9 trambulin, bungee trambulin, mászólabirintus, rodeó lovaglás, mini gokart, babajátszó, labirintus és moziterem. A szülőknek a pihenőszoba és a gasztronómiai kínálat nyújt felüdülést.
www.familyfun.at

Fotó: Family Fun Facebook

 


Foglald le most bécsi szálláshelyed!

BANNER_tb
BANNER_tb