Gardaland gyerekkel: Vendégségben a Peppa családnál!

szerző kislolli 27 8000

A Gardaland Park Olaszország legnagyobb és bátran merjük mondani, hogy Európa egyik legigényesebben kialakított szórakoztató parkja! Már a park bejáratánál átszellemül felnőtt és gyermek egyaránt! A park mesés hangulatú, gyönyörű virágdíszekkel, az alpesi természetnek és a mediterrán növényzetnek köszönhetően tulipán ültetvények és exotikus pálmák díszítik. Az ide utazók arra készüljenek, hogy minimum 2-3 napra lesz szükségük a park felfedezéséhez, amely 46 hektáron nyújt felejthetetlen kalandot, több mint 70 látnivalót, attrakciót! Felnőtteknek és gyerekeknek; itt mindenki megtalálja a számára megfelelő szórakozást, az adrenalin szerelmesei és a gyermekes családok úgyszintén. Gardaland nagyon kedvelt hely, ezért a legtöbb vendég ismételten visszatér ide! A híres vidámpark a Garda-tó délkeleti részén, Peschiera del Gardától 3 km-re, Lazisétól 6 km-re helyezkedik el. Áprilistól októberig tart nyitva a késő esti órákig, különleges programokat rendeznek még Halloween napján és a karácsonyi ünnepek alatt.

Gardaland 3 tematikus részből áll: Fantasy, Adventure, Adrenalin, ahol izgalmasabbnál-izgalmasabb élményelemek várják a kalandra vágyókat! Minden megtalálható, ami egy igazán jó élményparkhoz elengedhetetlen: hullámvasút, óriáskerék, körhinta, kalandtúra-programok, show-műsorok, jégshow, kalóztámadások, valamint a fáraók világába is kalandos betekintést nyerhetünk. Hogy mennyire félelmetes egy attrakció azt színkódok jelzik, kék, zöld, és piros sorrendben, a pirosak a leginkább adrenalinpumpálósak.

Néhány különleges attrakció

Blue Tornádo – felfüggesztett hullámvasút, max. 110km/óra sebességgel 5G túlterheléssel! A hagyományos hullámvasutaktól eltérően a sínek felfelé állnak, a vasút 760 m hosszú és 35 m magas. Az attrakció első volt a maga nemében Európában (1995), az USA-ban gyártották. Blue Tornado a maga nemében a legjobb és a leggyorsabb hegyi vasút.

Magic Mountain – hegyi hullámvasút 90 km/óra sebességgel.A vasút hossza 700m, magassága 35 m. Ez volt az első acél pálya a parkban (1985).

I Corsari – ez a kalóz vasút az egyetlen vízi, föld alatti attrakció a maga nemében Európában. Egy csónakban ülve 30-40 méterrel a föld alatt sötét barlangokban halad, minden teljesen automatizált, és a vendégeken kívül senki más nem található itt. Az attrakció 5 évig épült és a költségek az 1996-os évből megfelelnek kb. 50 millió eurónak.

Colorado Boat – vízi vasút. Először felcsónakáznak a vad vizekre, majd 30 m magasból leengedik a vízbe.

Jungle Rapids – vízi hullámvasút, ami elvisz az őserdőbe tele vízesésekkel. A csónakok 6 személyesek és nagyon erős vizeken haladnak.

Sequoia Adventure –  egyedi és kalandos hullámvasút. A látogató szinte egyfolytában fejjel lefelé van, és már csak a látvány bátraknak való!

The Spectacular 4D Adventure – egyedülálló 4D mozi, amit Gardaland 2005-ben elsőként mutatott be Európában. Szintén az új 5D.

Mammut –  A leghosszabb és legújabb családi hullámvasút, a “Jég korszak” c. film alapján építve. 1100 m hosszú, a lecsúszás majdnem három percig tart. Ez az attrakció 2008-ból származik és egyedülálló Európában.

A Sea Life Aquarium 3000 nm fedett és további 500 nm nyitott medencéjében közel 100 fajta élőlény, mintegy 5000 példányát lehet megtekinteni! A Gardaland és a SeaLife mellé két szálloda épült, a Gardaland Hotel és a Gardaland Adventure Hotel.

A Gardalandban sokszor meglehetősen nagy a tömeg, pláne júliusban, és augusztusban, illetve hétvégente. Ahogy a forgalom is hatalmas tud lenni az odavezető úton. A hosszú sorban állást a játékokhoz expressz jegy vásárlásával lehet kiküszöbölni.


Gyerekkel.hu – gyűjts naponta frissülő utazási, gasztronómiai és szabadidős tippeket vagy kövess minket a Facebook oldalunkon!


 

2018 Peppa Pig Land

A vidámpark minden évben új attrakcióval és új előadással bővül, ezért érdemes újra és újra ellátogatni ide!

2018-as év attrakciója a Peppa Pig Land, amely elsősorban a kisebb gyermekeknek nyújt izgalmas pillanatokat! A park kialakításában érződik a profizmus: a Fantasy Kingdom-ot és természetesen a Peppa Pig Land-et, amely főként  a kisgyermekes családok fő attrakciója – közvetlenül a főbejáratnál alakították ki, ezzel is arra figyeltek, hogy a kisgyermekkel érkező családoknak ne kelljen a fél parkon átkelni.

A Peppa Pig Land három fő témára épült

Peppa Big Ballon Ride – 8 hőlégballon emelkedik 12 méter magasságban – egyenként 4 fő tud helyet foglalni a kosarakban. A panoráma innen is csodálatos és az utazás alatt Peppa jól ismert dala zendül fel.
Grandpa Pig’s Train Ride –  a komikus nagypapi vonata egy mozdonyból és 5 kocsiból áll. Minden kocsiban 2 felnőtt és egy gyermek foglalhat helyet.
Pirate Island Boat Ride – 8 színes hajóban tudtok helyet foglalni.

 

Ha ez még nem lenne elég, akkor bemehettek a Peppa család házába is, amelyben minden megtalálható és játékos feladatokat oldhatnak meg a gyerekek. Találkozhattok még itt magával a Peppa családdal is és ha vásárolni támad kedvetek a Mr Fox szupermárketjében minden Peppa malac témájú termékeket meglepően jó áron tudtok megvásárolni! Lehetőség van még arra is, hogy Peppa malac híres “sáros pocsolyáiban” ugorjatok be egy fotó erejéig. Ha egy kis pihenésre vágytok, akkor ücsörögjetek az árnyékolt pihenőhelyeken, ahonnan könnyedén ráláttok a Peppa játszótérre is.

A Peppa Pig Land körülbelül 2-3 órás programot kínál. Peppával és George-dzsal 10:00-12:00 óra között és 15:00 órától tudtok találkozni.

 

Belépőjegy

100 cm alatti gyermekek ingyen látogathatnak a parkba.
Belépőjegyet érdemes online előre megvásárolni, mert úgy jelentős kedvezménnyel juthattok be a park területére!

 

Peppa témájú szállodai szoba

Hogy igazán tökéletes legyen az élmény, töltsetek egy-két éjszakát a Gardaland Hotel vadonatúj Peppa malac témájú szobák egyikében!


Gyerekkel.hu – gyűjts naponta frissülő utazási, gasztronómiai és szabadidős tippeket vagy kövess minket a Facebook oldalunkon!


 

BANNER_tb
BANNER_tb