Egyszerű és ellenállhatatlan bögrés barackos pite
szerző 2016-07-14 17:28 17 1090
A nyár második felében a zöldséges piacok pultjai roskadoznak a messziről illatozó mosolygós barackoktól. Nem véletlenül, hiszen a barack az egyik legfűszeresebb, legaromásabb és egyik legegészségesebb gyümölcs. Magas a C-vitamin, a béta-karotin és a rosttartalma emellett nagyon magas (85%) víztartalmának köszönhetően hidratál és méregtelenít.
A barack a nyár slágere, imádjuk az ebből készített lekvárt, süteményeket a friss smoothie-kat.
A barackos pite két ellenállhatatlan alkotórésze a kellemes állagú tészta és a mennyei ízű gyümölcs. Íme egy ínycsiklandó, ellenállhatatlan és egyszerű bögrés sárgabarackos pite!
Hozzávalók: 2 és 1/2 bögre liszt, 1 bögre cukor + a szóráshoz, 4 dl tejföl, 4 tojás, 3/4 bögre olaj, 60 dkg barack, 1 csomag sütőpor
Elkészítés: Egy tálba mérd ki a hozzávalókat – két és fél decis bögrével – a barack kivételével, majd dolgozd össze az egészet jó alaposan. Ha ezzel megvagy, tedd félre egy kicsit. A barackokat mosd meg jó alaposan, vágd őket félbe, a magokat távolítsd el. Végy elő egy kerek sütőformát, béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele az összekevert masszát. A félbevágott barackokat – negyedelheted is őket – helyezd el szépen a tészta tetején, majd szórd meg az egészet cukorral. Ha mindezzel megvagy, melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és told be a süteményt. Nagyjából fél óra alatt készre sül, és már fogyaszthatod is.
Jó étvágyat kívánunk!
Játssz velünk és nyerj akár havonta értékes nyereményeket >>>>>