Századelős hangulat a Várkert Bazár Déli panoráma teraszán
Érvényes: 2021.03.05 - 2021.06.30
Várkert Bazár
  • Magyarország, 1013 Budapest
    Ybl Miklós tér 2-6.
  • +3612250554
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Legyen szó egy célzott művelődő körútról vagy csak egy cél nélküli sétáról, a Várkert Bazárban mindig találunk valami érdekeset!

Most Faragó Géza plakátkiállítását nézhetik meg az érdeklődők, amely előreláthatóan 2021.06.30-ig lesz elérhető a Várkert Bazár Déli panoráma teraszán.

Faragó Géza plakátművész igazi tehetség volt, akinek munkái nem hiába lehetnek ismerősek. A plakátkészítés fortélyát ugyanis magától Alfons Muchától sajátította el Párizsban, a Colarossi Akadémián. Hazatérése után több műfajban is kipróbálhatta magát. 1903-tól kezdődően sorra jelentek meg színházi és kereskedelmi plakátjai, sajtórajzai és karikatúrái, melyek a Műcsarnok, a Nemzeti Szalon és az Ernst Múzeum kiállításain is szerepeltek. Jelmez- és díszlettervezőként foglalkoztatta többek között a Népszínház, a Király Színház, a Magyar Színház és a Fővárosi Operettszínház. 1920-tól a sokoldalú művész széles műfaji palettáján megjelent a mozgókép is, a német UFA filmvállalat Magyar rapszódia című filmjének művészeti tanácsadója volt.

Hétvégi programként látogassatok el a Várkert Bazár Déli panoráma teraszára és nézzétek meg a 25 plakátot!

További részletek >

Kérdése van? Visszahívjuk!×