Varázspálca a karmesternél – Andre Rieu

szerző Lolli 2 9520

Andre Rieu volt opera igazgató, karmester, hegedűművész, férj, édesapa, és minden bizonnyal varázsló is.. Mert igazán élvezhető izgalmas és olykor vicces showt tud csinálni klasszikus zenéből a Johann Strauss Orchestra zenekarával. Így akik egyébként csak egy-egy mű erejéig szeretik ezt a stílust azok sem unatkoznak a koncert alatt, sőt meglepően hamar elröppen az a két óra.

A zenekar 45 művésze tavaly májusban is, mint mindig, kiemelkedő előadással szórakoztatta a közönséget. Csodálatos ruhákban, gyönyörű csillogó hangszerekkel alkottak minőségi zenét és szőttek közös poénokat hol Andréval, hol pedig a közönséggel. Az esemény egyébként a környező és távolabbi országokból is vonzotta a közönséget, akik egymással is barátságosak voltak, a szünetben így gyors nemzetközi kapcsolatok is kötődhettek, korra, nemre, nyelvi akadályokra való tekintet nélkül!

Az műsor könnyedségét pedig a belecsempészett humoron kívül a szerkezeti felépítése is adja. Az egyik pillanatban még mindenki a kacagást próbálja visszafolytani, a zenekar is tele van mosollyal és egész valójukkal élevzik a nézők is a koncertet. A kövezkező pillanatban pedig arra eszmélünk, hogy az egész légkör végtelenül érzékeny, törékeny és megható, az emberek zsepkednő után kotorásznak.
Aztán színre lép egy álom szép szoprán, és mikor a hangja csendül az embert átjárja az a plátói szerelem, aminek a szövegét lehet, hogy nem is érti. Hát mi ez, ha nem varázslat?

A koncert valóban egy életre szóló élmény és tényleg bármely koroszálynak az. 2016 májusában megismétlődik a csoda, Andre Rieu és a Johann Strauss Orchetra ismét megtiszteli hazánkat egy nagyszerű zenei élménnyel! Kihagyni semmiképp nem érdemes!

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb