Tisza-tavi Ökocentrum – A tökéletes kedvcsináló biológia órákhoz

szerző Lolli 4 4470

Érdemes a gyerekekkel olyan programokat is kitalálni hétvégékre, vagy egy-egy kósza szabadnapra, ami később nem csak szép emlék lesz, de megkönnyíti a tanulást is  az iskolában. Ilyen hely például a Tisza-tavi Ökocentrum!

A Tisza-tó környéke -főként nyáron- rengeteg izgalmas programot kínál. Számos fesztivál, zenei és kulturális programok, családi szórakozási lehetőségek, és természetesen a strandolás is rendelkezésére áll az ide érkezőknek. Ám van egy olyan ékkő Poroszlón, amit az év bármely szakában érdemes meglátogatni. Akár többször is. És semmiképp ne hagyjuk otthon a gyerekeket!

A Tisza-tavi Ökocentrum egyedülálló interaktív állatkert – és szabadidőparkként mutatja be a Tisza és Tisza-tó természetes élővilágát, kincseit. Itt található Közép-Európa legnagyobb édesvízi akváriuma, ami lehetőséget ad arra, hogy önálló ökoszisztémájával egy “édesvízi Tropicariumként” mutasson meg mindent, ami a víz alatt történik. A négy szintes épület komplexum falai között úgy érezzük, mintha egy tó mélyén sétálnánk, és így csodálhatjuk, figyelhetjük meg a több mint 70 féle hazai halat, kétéltűeket, hüllőket. Sőt, egy alagútban sétálhatunk át alattuk.

Tisza-tavi pihenéshez keresel szállást? KATTINTS IDE!

A döbbenetes számokról..

Az Ökocentrumnak 2012-ben elkészült  felszálló madár alaprajzú 2600 négyzetméteres alapterületű, négy szintes komplexum ad otthont, és egy közel tíz hektáros szabadidőpark öleli körbe. Az egymillió literes össztérfogatú akvárium pedig párját ritkítja.

Nem csak halak..

Természetesen a Tisza-tavi Ökocentrumban megtekinthető hetven féle halacska között is akad jó néhány különleges, például az egykor hazánkban is élő halóriás, a viza termetes példányai. De vidrát és jégmadarat, pelikánt és dámszarvast sem lát mindennap az ember – itt viszont bepótolhatja.
A gyerekek általában érdeklődéssel figyelik az állatokat, izgalommal ismerik meg őket és bizony általában jóval többet megjegyeznek, mint felnőtt kísérőik. A természetről szerzett tudás pedig mindig hasznos, az iskolások még a természetismeret és biológia órákon is meríthetnek bőven az Ökocentrumban tapasztaltakból.

 

Az 1884-ben épült tájház inkább a felnőtteknek, míg a játszóterek és vízi játszótér a gyerekeknek nagyon jó levezetés az Ökocentrumi túra után.

Mit tervez a család a nyári szünetre? Utazás, szállás, gasztronómia és szabadidő!

Még közelebb a természethez..

1500 méter hosszan sétálhatunk vagy akár futhatunk a víz fölött kiépített Tisza-tavi Vízi Sétányon, vagy akár séta hajóról, csónakból figyelhetjük meg a vízi madarakat természetes élőhelyükön. A szervezett csónaktúrák és hajókirándulások GPS navigációval támogatottak, így a 12 különböző hosszúságú vízitúra mindegyike biztonsággal vehető igénybe teljesen amatőr vízi közlekedőknek is!Prémium külföldi családi utazások – akár egyedi igényekre szabva!

Kövess minket Facebook oldalunkon vagy csatlakozz VIP Facebook csoportunkhoz!

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb