Sétáljunk! – Nordic walking

szerző Lolli 2 8600

Sportoltál ma már? Sétáltál ma már?
A séta egészséges, átmozgat, kikapcsol és feltölt, főleg ha szabad levegőn töltjük az időt. De sportnak azért nem neveznénk.. vagy.. várjunk csak, mégis?
Bizony, ha nem a hagyományos formáról, hanem a nordic walkingról beszélünk!

A nordic walking egy speciális mozgásforma, egyértelműen a téli sportokra hajaz – ó, nem, nem a szánkózásra gondolunk 🙂 – és bár egyenlőre még nem hódította meg teljes mértékben Magyarországot, egyre nagyobb divatnak örvend. Számos pozitív hatással van az egészségre, kortól és alap egészségügyi állapottól függetlenül, azonban annak ellenére, hogy kívülről egyszerű bottal sétálásnak tűnhet különböző célokhoz és korosztályokhoz különböző technikák léteznek.

A helyes technika elsajátításában tapasztalt nordic walking edzők tudnak segíteni, akik segítségével személyre szabottan a nekünk megfelelő mozgás típust tudjuk elsajátítani. Az északról örökölt séta során nagyon fontos például az egyéni testi adottságok alapján kiszámolt ideális bothossz, a bot tartási szöge, a felsőtest dőlési iránya, és a kartechnika, sőt a kézfej mozgása is!

Ugye, hogy sétálni nem is olyan egyszerű?!
De a részletekre érdemes odafigyelni, meghálálja magát. A nordic walking gyakorlása segít a súlyproblémákon, rendkívül hatékony zsírégető hatású, erősíti az izmainkat és javítja az állóképességet, anélkül, hogy az ízületeket terhelné. Feszültségoldó és izomfájdalom csökkentő hatása miatt minden korosztálynak, ajánlott.

Magas vérnyomás esetén is hasznos, jótékony hatással van a vérkeringésre és növeli az véroxigén szintet. Így valóban frissebbnek és egészségesebbnek is érezzük magunkat és az agyműködésünket is serkenti.
Amiért mi mindenképpen ajánljuk: Bárhol, akár nyaralás közben is tudsz edzeni – barátokkal, családdal, bármilyen korú társasággal együtt hódolhattok a mozgás örömének, és közben szebbnél szebb helyeket járhattok be a világban!

Fotó: Pinteres.com

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb