Schönbrunn, Ausztria ékköve

szerző Ila 1 9430

Csupa történelem ez a barokk stílusban épült kastély, amely Ausztria egyik leglátogatottabb műemléke, Schönbrunn. Ismerje meg Ön is ezt a csodálatos császári kastélyt!

A Schönbrunni kastély barokk stílusú császári rezidencia Bécs Hietzing nevű kerületében található. Ez Ausztria egyik legismertebb műemléke és turisztikai látványossága: magát a kastélyt évente másfélmillió látogató keresi fel, a parkot további 5,2 milliónyian tekintik meg! A belvárosból metróval könnyedén megközelíthető.

A Habsburgok nyári rezidenciája a világhírű állatkerttel a Bécsben tett látogatások feledhetetlen fénypontját jelentik. Schönbrunn császári kastély együttese a melléképületekkel és a tágas parkkal kultúrtörténeti és művészi szempontból egész Európa egyik legjelentősebb barokk létesítményének számít.

A pompázatos udvari lakosztályok megismerése bepillantást enged az akkori uralkodók életébe, míg a kisebb magaslaton emelkedő Gloriette teraszáról varázslatos kilátás tárul a látogatók elé a kastélyról és Bécsről egyaránt.
A kastélypark fénypontjai közé tartozik az építészetileg is fantasztikus pálmaház és egzotikus növénygyűjteménye.

Schönbrunni állatkert Európa legidősebb és legcsodásabb állatkertje egyrészt pompázatos barokk pavilonjainak, másrészt pedig tágas és a legmodernebb állattartási szempontok figyelembevételével kialakított karámjaival tűnik ki társai közül.

Fotó

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb