Pajtaszínház a Levendula porta oldalában

szerző kislolli 2 7730

Az ökoturizmus egyre népszerűbb külföldön és hazánkban egyaránt, de mint mindenből, ebből is csak az igényesek és különlegesek maradnak fenn. Az olyan vendéglátók, akik hitelesen tudják visszaadni a régi idők varázsát. Mint például a Levendula porta kedves, vendégszerető tulajdonosai.

A Mecsek lábánál, Pécs szomszédságában a falusi turizmus egy különleges ékköve repít vissza minket nagyanyáink, dédanyáink idejébe, sok-sok évvel ezelőttre.

A módos gazdák egyszerű, hangulatos, dolgos mindennapjait ismerhetik meg Levendula porta vendégei. A hely különlegessége többek közt az is, hogy korhűen felújított sváb polgári parasztházban összeér a modern világ kényelme és a letűnt korok varázsa.

Romantikus hangulatú korhű konyha
Romantikus hangulatú korhű konyha

A szobák hasonlóképpen, múltidéző jelleggel, de modern luxussal vannak megáldva: 3 polgári stílusú szoba helyezkedik el az utcafronton, ahol klasszikus zongora, a régi könyvek és wifi is jól megférnek egymás mellett.
Hagyomány őrző és idéző a szobák neve is:
A Tulipán szoba nem véletlen kapta egy ősi női jelképről becses nevét, mert aki ezt a szobát választja megtapasztalhatja a lángoló érzelmeket és az igaz szerelmet.
Míg a rozmaring a lányok tisztaságának jelképe és a békés kedves álmokat hozza a Rozmaring szobában alvók szemére, a Vadrózsa szoba a csendes boldogságra termett; az itt pihenők a tiszta szívből fakadó igaz szerelemet élhetik meg.

Minden szobának különleges, egyedi jelentése van
Minden szobának különleges, egyedi jelentése van

Amitől a legkülönlegesebb..
A házzal szemben pajta áll, amiben Pajtaszínház üzemel. Itt a baráti és művészeti társaságok, néptánc csoportok vagy bármilyen más közösség kedvére élheti ki művészetét. Teremthet, alkothat, előadhat. Csapatépítőnek is kiváló, de nagyobb családi összejöveteleknek is különleges hangulatot ad, ha esténként összegyűlik a parasztház apraja-nagyja a pajtában és együtt múlatják az időt.
Helyet kapott még az épületben egy kinézetre teljesen autentikus parasztkonyha is. Itt lehetőségünk van olyan ételek készítésének mikéntjét ellesni, amiket nagyanyáink még két kezük munkájával hoztak létre, nem pedig levették a szupermarketek polcairól.

Aki haza is vinne ezekből az eredeti ízekből, az bevásárolhat a házias finomságokból: a ház borából, savanyúságaiból, lekvárjából, de akár a helyben készült szalámiból is csomagolhatunk útravalót.

A környéken..
Érdemes bejárni a környéket kerékpárral, gyalog, vagy a nordic walkingnak hódolva, hiszen rengeteg kincset rejt Pécs és környéke. Aki pedig aktívabb időtöltést szeretne, horgászni és kajakozni is van lehetőség. Nemrégiben Orfűn a tó partján a Medvehagyma Ház is megnyitotta kapuit, ha jut időnk rá, mindenképpen érdemes meglátogatni!

A múltat megbecsülő, jövőt megérdemlő embereket várják nagyanyáink gondoskodó vendégszeretetével!

Elérhetőségek:
7677 Orfű, Petőfi utca 9.
+36 30 411 5652

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb