Mandulás báránysült “ARAZ” módra
szerző 2016-01-07 12:42 2 4480

Fantasztikus ízvilág, vitamindús hozzávalók és színes végeredmény jellemzi az ARAZ Étterem mandulás báránysült receptjét, melyet most Ti is elkészíthettek otthon, Barka Áron séf módszerével!
Agnello alle mandorle /mandulás báránysült/
Hozzávalók:
4 db báránycsülök (első)
1 cl olívaolaj
1 evőkanál só
1 mokkás kanál feketebors
1 db. közepes méretű sárgarépa
1 szál Angolzeller
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 liter zöldség alaplé
3,5 dl joghurt
Chili (ízlés szerint)
1 db citrom
1 db Lime
80 g szeletelt mandula
Elkészítése:
A báránycsülköt előmelegített serpenyőben, olívaolajon körbepirítjuk. Sózzuk és frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát, az összedarabolt sárgarépát, angolzellert, majd felöntjük a zöldség alaplevünkkel és puhára pároljuk a báránycsülköket.
A készre párolt csülköket tepsibe tesszük, a húsról leöntjük a levét, majd összekeverjük a joghurtot, a chilivel, a citrom és lime levével és ebben hűtjük ki a báránycsülköket. Amikor a csülök kihűlt gazdagon megszórjuk a tetejét mandulával és 160 °C –os előmelegített sütőben, körülbelül 15 percig sütjük, míg szép pirosra nem sül rajta a joghurtos mandula. Az alaplevünket kicsit beforraljuk és joghurttal összekeverjük, ami a mártásunkat fogja képezni. Köretként rozmaringos pirított burgonyát készítsünk hozzá.
A letölthető mandulás báránysült receptjét ITT találod!
Jó étvágyakat kívánunk!
Ha nincs kedvetek elkészíteni, látogassatok el az ARAZ Étterembe, ahol megkóstolhatjátok ezt az ételt, vagy válogathattok az étterem kiválóságainak választékából!
Araz Étterem
1074 Budapest, Dohány utca 42-44.
Asztalfoglalás: +36 1- 815-1100
Étterem nyitva tartás 7:00-23:00
Galéria Kávézó: 9:00-01:00
Fotó: mindmegette.hu