Káprázatos képzeletbeli utazás Alaszkába!

szerző Ila 1 0710

Mintha más bolygóra lépne az ember, olyan közeg fogadja az Alaszka keleti részén fekvő Mendenhall Gleccser barlangja! Érdemes felkészülten és vezetővel nekivágni ennek az izgalmas túrának!

A hatalmas gleccser és a közvetlen környezete a 30 km2-es Mendenhall Gleccser Kiránduló Övezetében található, amely a Tongass Nemzeti Erdő része, 20 km-re az alaszkai Juneau-tól.

Ez a nem mindennapi túra rendkívüli élményt nyújt mind a kalandkereső turistáknak, mind a fotósoknak!

A gleccser Alaszka egyik legszebb része. A folyamatos mozgásban lévő gleccser a Mendenhall tóig tart, ahol hatalmas, kék jégdarabok törnek le és zúdulnak nagy robajjal a vízbe.
Maga a gleccser is fantasztikus, de az igazi szépség a mélyben van!
Csodálatos jégbarlangok alakultak ki, melyek különböző színekben pompáznak.
A barlangokat csakis vezetővel ajánlott meglátogatni, mivel folyamatosan változik, bárhol letörhetnek jégdarabok, valamint a megközelítése is elég veszélyes, köszönhetően a gleccser sajátosságainak.

Ha viszont eljutottunk a gleccser mélyére, akkor a fáradtságért kárpótol minket a látvány! 

Az USA erdészete üzemelteti az itt található Mendenhall Gleccser Látogató Központot, ami egész évre kínál programokat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A jégbarlangon kívül lehetőség van gleccser mászásra, kirándulásra vagy egyszerű kikapcsolódásra a csodás tóparti kilátással övezett területen.

Hogyan jussunk el ide?
Az első úticél az alaszkai Juneau, ahova naponta járnak az Alaska Airlines gépei Seattle-ből és Anchorage-ból. Innen bérelt autóval vagy menetrend szerinti buszjárattal lehet eljutni a látogató központig.

Fotó

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb