Kalandozások Európában: Kirándulj, fedezd fel Ausztria alpesi tájait!

szerző Ada 1 9020

Ha izgalmas és érdekes külföldi utazásra vágyunk, nem kell igazán messzire mennünk, hiszen mindjárt a szomszédban, Ausztria alpesi tájain gyönyörű környezetben izgalmas programokat találhatunk, amelyeket ráadásul időjárástól függetlenül rendelkezésünkre állnak, így akár a szeszélyes tavaszi időben is úti célul szolgálhatnak.

Húsvéti pihenés és bál a Luwighausban! 4 éjszaka félpanzióval most csak 50 EUR!
Részletek megtekintéséhez kattints IDE!

Mivel még jócskán benne járunk a síszezonban, így igen fontos megemlítenünk, hogy a Neukirchen am Grossvenediger képeslapra illő német falvacska önmagában is turisztikai élmény, de a falu végéhez érkező sípályák télen a sízés, nyáron pedig a túrázók örömeit szolgálja, nem is akármilyen minőségben. Hiszen számos hazai sí egyesületnek is ezek a pályák adnak otthont.


A környéken; múlt és kultúra

A régi járművek szerelmeseinek és kisgyermekkel érkezőknek egyaránt jó szívvel ajánljuk a Vötter Közlekedési Múzeumot, ahol 1400 négyzetméteren csodálhatnak meg a látogatók több mint kétszáz kiállított gépcsodát, a motorkerékpártól az autókig, munkagépekig, gőzmozdonyokig. A kiállított emlékek között pedig, 70 évnél öregebb darabok is vannak, így igazi különlegességeket is megtekinthetünk izgalmas történetükkel együtt.

A történelmi emlékek sora azonban is nem ér véget, hiszen látogatható a Schaubergwerk-Kupferplatte “látványbánya”is, ahol az 1924-ben bezárt bánya egykori bányászainak életével, munkájával, a bánya fejlődésével. Bányavonaton indulhatunk útnak idegenvezetéssel a mélybe és rengeteg érdekességet tudhatunk meg, a bánya gyomrában pedig egy játszótér is kialakításra került így a gyerekek sem fognak unatkozni. Természetesen a program időjárástól függetlenül látogatható, így akkor sem kell kétségbe esnünk, ha csapadékos időt fogunk ki az utazásunkkor.

A természet alkotása

A környék egyedülálló természeti kincsekkel is rendelkezik, ugyanis a világ legnagyobb jeges barlangjai is itt találhatók, a Tennengebirge  hegy pocakjában, 40 kilométeren keresztül.

Száz millió évet őriz a hegy egyedülálló gyomrában, azonban ha az élménynek részesei szeretnénk lenni, május és október közé időzítsük az utazásunkat, ugyanis novembertől áprilisig nem látogatható a barlang.

Forrás: Ludwighaus

Pihenés  a barátokkal

Akár a látnivalók miatt (melyeknek sorából az fent említett néhány természetesen csak töredék volt), akár sízés vagy túrázás okán látogatunk el az alpesi tájakra, szükségünk lesz egy szállásra, ahol megpihenhetünk. Elsősorban fiataloknak, baráti társaságoknak, iskolai vagy sportközösségi csoportoknak ajánlott, de akár nagyobb családi eseményekhez is megfelelő helyszín az ötven vendég befogadására képes, folyamatosan megújuló, 12 szobás Ludwighaus. Az erkélyen ülve, egy jó bort kortyolgatva ámulhatunk Ausztria egyik legmagasabb csúcsán, ahol örökké a hó az úr.
A vendégház alagsorából ingyenesen kölcsönözhetünk bringát és szánkót, utóbbi pedig különösen jól jöhet, hiszen a közelben található Európa leghosszabb szánkó pályája is.
Az önfeledt szórakozásról pedig a szálloda  közösségi terein kívül, az alsó szinten található éjszakai bár gondoskodik a sportos tevékenységek és városnézések után!

Húsvéti pihenés és bál a Luwighausban! 4 éjszaka félpanzióval most csak 50 EUR!
Részletek megtekintéséhez kattints IDE!

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb