Így készül az IGAZI MÉZESKALÁCS!
szerző 2018-11-21 13:37 2 8680

Nincs Karácsony mézeskalács nélkül! Elkészíteni nem nehéz, ám mégis minden évben igyekszünk megtalálni a legfinomabb mézeskalács receptjét.
Ez a tészta egy álom! Könnyű vele dolgozni és a végeredmény egy finom puha és izgalmas ízvilágú nasi.
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 25 dkg ráma
- 50 dkg cukor
- 10-10 g citrom és narancshéj
- 2 tojás
- 3 dl méz
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 ek fűszer (fahéj, gyömbér, kardamon, szegfűszeg, szegfűbors, csillagánizs)
- 10 dkg dió
Elkészítés:
A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát, majd pihentetjük egy éjszakán át. Másnap nyújtjuk, formázzuk majd kivajazott és lisztezett tepsibe tesszük a kiszaggatott tésztát és megkenjük tojássárgájával, előmelegített sütőben 2-3 percig sütjük 180 fokon. A méz miatt hamar keményedhet, ha túlsütjük.
Várjuk szerkesztőségünk címére az elkészült mézeskalácsról készült fotókat, az info@travelbooggie.hu e-mail címre.
Jó munkát!