Így készül az IGAZI MÉZESKALÁCS!

szerző Ada 3 0850

Nincs Karácsony mézeskalács nélkül! Elkészíteni nem nehéz, ám mégis minden évben igyekszünk megtalálni a legfinomabb mézeskalács receptjét.
Ez a tészta egy álom! Könnyű vele dolgozni és a végeredmény egy finom puha és izgalmas ízvilágú nasi.

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg ráma
  • 50 dkg cukor
  • 10-10 g citrom és narancshéj
  • 2 tojás
  • 3 dl méz
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 ek fűszer (fahéj, gyömbér, kardamon, szegfűszeg, szegfűbors, csillagánizs)
  • 10 dkg dió

 

gingerbread-650134_1920

 

Elkészítés:

A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát, majd pihentetjük egy éjszakán át. Másnap nyújtjuk, formázzuk majd kivajazott és lisztezett tepsibe tesszük a kiszaggatott tésztát és megkenjük tojássárgájával, előmelegített sütőben 2-3 percig sütjük 180 fokon. A méz miatt hamar keményedhet, ha túlsütjük.

Várjuk szerkesztőségünk címére az elkészült mézeskalácsról készült fotókat, az info@travelbooggie.hu e-mail címre.

Jó munkát!

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb