Festői falvak a Feröer-szigeteken

szerző Ila 47 5330

Van egy hely, ami nem szerepel nap mint nap a tévében, pedig az Észak-Atlanti Óceán legszebb partjaival és városaival büszkélkedhet.

A Dán Királysághoz tartozó Feröer-szigetcsoport körülbelül félúton található Norvégia, Izland és Skócia között, az Atlanti-óceán északi részén.

Népessége csaknem 50.000 fő és saját nyelvvel és kultúrával rendelkezik, melyet a középkor óta épít és ápol töredelmesen. Neve magyarul Juh-szigeteket jelent, ami utal az ott élők foglalkozására, életére is, bár ez inkább a középkorra volt jellemző.

Persze nem csak szárazföldi állatokkal foglalkoznak, hiszen a legtöbb város és falu vízpart mellett van. A 19. század közepétől a technikai fejlődésnek köszönhetően a halászat lett a fő tevékenységük, ezzel együtt pedig a bevételi forrásuk.

Faroe Islands Village
Fotó: Spacesquarterly.com

A települések különlegessége a saját kultúrán kívül, a gyönyörű színes, fekete és vadregényes házikók. Több épület tetején gyepet is találunk, mivel azokat szinte a dombokba építik.

Gyönyörű tavak, folyók, fjordok, hegycsúcsok tarkítják a szigetcsoport domborzatát, amik miatt az elmúlt időszakban a turisták körében is ismert és szeretett úticél lett.

Fotó

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb