Érzelmi támogatásra van szükséged? Akkor mostantól a kutyáddal együtt repülhetsz!

szerző Ada 9960

Az érzelmi támogató kutya érzelmi támogatást nyújthat mentális vagy pszichiátriai betegségben szenvedőknek. Mostantól az Air France tengerentúli járatain.

Az új előírás – amely a tengerentúlra, és Amerikából visszaérkező járatokra érvényes – magában foglalja a kedvtelésből tartott és a terápiás kutyákat. SSR kódja: ESAN, azaz  Emocional Support Dogs. Az utazónak egy évnél nem régebbi igazolása kell legyen arról, hogy mentális problémája van, és az iratot hivatalosan egy mentális egészségügyi szakembernek kell kiállítania. Ennek a dokumentumnak a következőket kell tartalmaznia: · A kutyára az illetőnek szüksége van lelki egészsége vagy kezelése miatt a légi utazás során és / vagy a páciens lakhelyén végzett bármely tevékenységnél.

Nem kötelező megmondani a mentális egészségkárosodás típusát. · A páciens állapotáról beszámoló személy egy engedéllyel rendelkező mentálhigiénés szakember kell, hogy legyen, aki igazolja, hogy a beteg szakmai gondozása alatt áll.


Kutyával utazók csoportja a Facebook-on!


Az Air France esetében: annak ellenőrzése érdekében, hogy teljesülnek-e az ESAN-szállításra vonatkozó összes elfogadási kritériumok, és megerősítik az utasok adatait, új formanyomtatványt kell alkalmazni. Az ESAN szolgáltatást legalább 48 órával az indulás előtt kérvényezni kell. Az utas köteles az ESAN szerviz kérelmét e-mailen elküldeni a kitöltött és aláírt pályázati űrlappal együtt:

· Szükséges egy érvényes, aláírt tanúsítvány a mentális egészségügyi szakembertől,

· A kedvtelésből tartott kutya esetében a passzport oldalának másolata a fajta, súly- és méretadatokkal.

· A LOF bizonyítvány (vagy ezzel egyenértékű a Staffordshire Bull Terrier versenykutyáknak,

· A 8 órás vagy annál hosszabb menetrend szerinti járatok esetében a kutya állatorvosi bizonyítványa nem feltétlenül szükséges, viszont ajánlatos az utas számára szükséges egyéb felszerelés (pl. pelenkák, gyógyszerek stb) a kabinban felmerülő bármilyen higiéniai probléma esetére.

· A kabinban történő kutyaszállítást csak akkor lehet megerősíteni, ha a kutyát a repülőtéren szemrevételezéssel ellenőrizték, és minden papírját, valamint az állatot rendben találták becsekkoláskor.


Utazási-, gasztronómiai- és szabadidős tippek a Travelbooggie.hu portálon!


Comfort dog: azok a kutyák, akiket pszichiátriai betegek részére mintegy kezelésként ír fel az orvos. Elsődleges feladatuk, hogy jelenlétükkel szeretetet és érzelmi biztonságot nyújtanak gazdájuk számára. A róluk való gondoskodás enyhíti a páciens lelki fájdalmát, bizonytalanságát, növeli önbizalmát, általa képessé válik a lehetetlennek tűnő mindennapos feladatok elvégzésére. Ezek a kutyák a terápiás és segítőkutyáktól eltérően nem részesülnek speciális képzésben.

(Forrás: Turizmus Online)

BANNER_tb
BANNER_tb